Ο Ολυμπιακός ήταν παγωμένος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης κόντρα στην Παρτίζαν, αλλά πέτυχε επική ανατροπή με 74-69 και έκανε αποφασιστικό βήμα για να διεκδικήσει το πλεονέκτημα έδρας τις επόμενες δυο αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας της Euroleague.

Ο αγώνας

Με τρομερό ρυθμό ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το παιχνίδι με την Παρτίζαν να προηγείται με 7-6 μετά από τρία λεπτά. Οι Πειραιώτες είχαν δύο τρίποντα νωρίς στο ματς με τους Παπανικολάου και Κάνααν. Οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια του Ολυμπιακού στην άμυνα και ανέβασαν την διαφορά τους στους 4, 13-9. Με τρίποντο του Καμίνσκι και τέσσερις δύσκολους πόντους του Κέβιν Πάντερ, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε το 20-13 στο 9′. Το δεκάλεπτο έκλεισε με την Παρτίζαν να προηγείται με 5, 22-17, αφού ο Γουίλιαμς – Γκος ευστόχησε στο μηδέν.

O Oλυμπιακός συνέχισε την αντεπίθεση του και με τρίποντο του Μόουζες Ράιτ μείωσε ακόμα περισσότερο, στους 3, 23-20. Οι Πειραιώτες βρήκαν ενέργεια με τον Γουίλιαμς-Γκος ο οποίος εξαργύρωσε την εξαιρετική του άμυνα και έκανε το 25-23 στο 13′. Οι “ερυθρόλευκοι” κρατούσαν σε χαμηλό τέμπο τους Σέρβους, οι οποίοι ήταν αρκετά άστοχοι στο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μερικά δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου και ενώ η διαφορά έχει πέσει στους 3 πόντους, βρέθηκαν χάνουν με 10 πόντους (40-30) μετά από την συμπλήρωση των ομαδικών φάουλ και ενός αντιαθλητικού φάουλ που έκανε ο Σακίλ ΜακΚίσικ που έστειλε τον Ματέους Πονίτκα στην γραμμή της φιλανθρωπίας για τέσσερις βολές. Ο Γουίλιαμς-Γκος κατάφερε να μειώσει σε 40-32 το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους δεν άλλαξε η εικόνα των Πειραιωτών, καθώς τα ριμπάουντ έπαιζαν καθοριστικό ρόλο και η διαφορά δύσκολα κατέβαινε κάτω από τους οκτώ πόντους. Ακόμα και στην άμυνα του δεν είχε την ίδια ένταση, με τους γηπεδούχους να κάνουν θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ. Ο Μουσταφά Φαλ απομονώθηκε από τους Σέρβους και αυτό δυσκόλεψε επιθετικά τον Ολυμπιακό, φτάνοντας μερικά λεπτά πριν την λήξη της περιόδου στους 38 πόντους. Με ένα τρίποντο του Κάναν το σκορ άλλαξε μετά το σερί της Παρτίζαν σε 52-41 και έπειτα να γίνεται ένα ρεσιτάλ τριπόντων εκατέρωθεν με τον δείκτη του σκορ να φτάνει στο 57-46 και τον Καμίνσκι να νικάει τον χρόνο για να κάνει το 59-46, το οποίο ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός κυνήγησε την ανατροπή, με ένα αρκετά κοντό σχήμα και τον Γουίλιαμς-Γκος να έχει χρέη εκτελεστή, η διαφορά από τους 13 πόντους έφτασε μόλις στον έναν, μέσα σε τρία λεπτά. Οι Σέρβοι έπαθαν μπλακ-άουτ και ο Κώστας Παπανικολάου έδωσε το προβάδισμα στους “ερυθρόλευκους” με 62-61. Στα τελευταία λεπτά βγήκαν μπροστά ο Λαρετζάκης και ο Γουόκαπ, βάζοντας κρίσιμες βολές για να ανεβάσουν την διαφορά στους τρεις πόντους. Όταν το σκορ έφτασε στο 68-67 υπέρ του Ολυμπιακού ο Λαρετζάκης έχασε την πρώτη βολή για να ευστοχήσει στην δεύτερη για το 69-67. Στην επίθεση της Παρτίζαν ο Καμίνσκι ισοφάρισε, αλλά ο Φαλ βρήκε το δρόμο προς το καλάθι για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα με το 71-69. Ο Αμερικανός σέντερ της Παρτίζαν αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με τον Γκος να μαζεύει το κρίσιμο ριμπάουντ και στην συνέχεια να πηγαίνει στις βολές για να διαμορφώσει το τελικό 74-69, όπου έβαλε τέλος στα όνειρα των Σέρβων για νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-17, 40-30, 59-46, 69-74

Παρτίζαν (Ομπράντοβιτς): Καμπόκλο, Ντόζιερ, Καμίσνκι, Πονίτκα, Πάντερ, Άντζουσιτς, Αβραμόβιτς, Γιάραμαζ, Κοπρίβιτσα, Νάναλι, Σμάιλαγκιτς, Τριφούνοβιτς

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Κάναν, Παπανικολάου, Γουόκαπ, Πίτερς, Φαλ, Γουίλιαμς-Γκος, Ράιτ, Μπραζντέικις, Σίκμα, Λαρετζάκης, ΜακΚίσικ

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤύφλα να έχει το Super Bowl: Οι Αμερικανοί “τα σκάνε χοντρά” για τον “τουρισμό έκλειψης ηλίου”
Επόμενο άρθροΣυνεδριάζει αύριο στις 11 υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο