Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για όλους, περιμένει τους επισκέπτες του Μουσείου Μαρία Κάλλας για τον Απρίλιο.

Σημαντικές συζητήσεις, διεθνούς φήμης σοπράνο, εκπαιδευτικές δράσεις και δωρεάν ξεναγήσεις.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους προτείνει για τον Απρίλιο το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων. Για πρώτη φορά, το Μουσείο Μαρία Κάλλας ανοίγει τις πόρτες του για έναν κύκλο ομιλιών γύρω από την Κάλλας και το Μουσείο προς τιμήν της. Την Πέμπτη 11 Απριλίου, η συγγραφέας, δημοσιογράφος και διεθνής ομιλήτρια Έλενα Ματθαιοπούλου επιχειρεί μέσα από την ομιλία της με τίτλο «Μαρία Κάλλας: Η Ιερή Φλόγα» να εξετάσει ποιο ήταν το μυστικό της τέχνης της και τι είναι αυτό που την καθιστά μοναδική και της εξασφαλίζει την αθανασία. Την Πέμπτη 18 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, Πέμπτη 18 Απριλίου, το Μουσείο Μαρία Κάλλας οργανώνει μία συζήτηση αφιερωμένη στο διατηρητέο κτήριο που στεγάζεται το Μουσείο, με συντονίστρια τη Δημοσιογράφο Πόπη Διαμαντάκου και βασικούς ομιλητές την Αρχιτέκτονα Μηχανικό Δρ. Μαρία Δανιήλ, τη Δημοσιογράφο Μπήλιω Τσουκαλά και τον Δημοσιογράφο-Συγγραφέα Νίκο Βατόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, εκτός από την sold out μουσική παιδική παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο» από την καλλιτεχνική ομάδα “thea-tree”, το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει στις 21 Απριλίου ένα οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, όπου τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς, θα μάθουν μέσα από την Όπερα να αναγνωρίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά της μουσικής και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Παράλληλα, το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτείνει και άλλες δράσεις για όλη την οικογένεια ανανεώνοντας το σταθερό πλέον ραντεβού τα Σάββατα με οικογενειακά εργαστήρια, δημιουργικές αφηγήσεις και ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για βρέφη.

Τέλος, συνεχίζει τις δωρεάν ξεναγήσεις σε άτομα 65+ που βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση και συνεχόμενα sold out.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαρία Κάλλας: Η Ιερή Φλόγα

Ομιλία της Έλενας Ματθαιοπούλου

Πέμπτη 11 Απριλίου στις 19.00

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας διοργανώνει την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 19.00 μία συζήτηση με τη συγγραφέα, δημοσιογράφο και διεθνή ομιλήτρια Έλενα Ματθαιοπούλου με τίτλο «Μαρία Κάλλας: Η Ιερή Φλόγα». Όπως σημειώνει η ίδια η ομιλήτρια:

«Όχι μόνον αξεπέραστη, αλλά «αξεπεράσιμη» ήταν η προφητική δήλωση του θρυλικού Λουκίνο Βισκόντι, σκηνοθέτη θεάτρου, κινηματογράφου και όπερας «μόνο για χάρη της Κάλλας», ενώ ο μέγιστος μαέστρος και συνθέτης Λέοναρντ Μπερνστάιν παρατήρησε ότι «να βλέπεις παράσταση ή ν’ ακούς δίσκο της Κάλλας είναι σα να βάζεις το δάχτυλο σου σε ηλεκτρική πρίζα!»

Περίπου 47 χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατο της, η Μαρία Κάλλας εξακολουθεί να παραμένει ένας ζωντανός μύθος. Η φήμη της ξεπερνά από οποιασδήποτε άλλης Ντίβας του παρόντος ή του παρελθόντος και συνεχίζει να μαγεύει τo οπερατικό κοινό, να μαγνητίζει και να συναρπάζει μια καινούργια γενιά μελομανών που δεν την άκουσαν ποτέ ζωντανή, και να πουλάει περισσότερους δίσκους από οποιονδήποτε καλλιτέχνη στην ιστορία της λυρικής δισκογραφίας – ένα φαινόμενο μοναδικό στην ιστορία της όπερας.

Κάτι διαισθάνθηκαν σωστά λοιπόν οι Ιταλοί κριτικοί και φιλόμουσοι που, ενώ βάφτισαν τη Ρενάτα Τεμπάλντι La Superba και την Τζοαν Σαδερλαντ La Stupenda, για την Κάλλας – την Ελληνίδα καλλιτέχνιδα που με την επανάσταση της μετέτρεψε την όπερα σε πιστευτό θέατρο, αλλάζοντας την για πάντα και διαιρώντας την σε π.Κ. και μ.Κ. εποχή – διάλεξαν τον ύψιστο χαρακτηρισμό La Divinα.

Ποιο ήταν το μυστικό της τέχνης της; Τι είναι αυτό που την καθιστά μοναδική και της εξασφαλίζει την αθανασία; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί».

Γενική είσοδος: 10€ / άτομο

Τηλεφωνικές Κρατήσεις: 210-4404204, (Τρίτη – Παρασκευή 10:00-15:00 )

Σύνδεσμος κράτησης εισιτηρίων μέσω more

Μητροπόλεως 44: Ένα Μουσείο με διαφορετικές όψεις

Ομιλία-Συζήτηση αφιερωμένη στο κτήριο του Μουσείου

Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19.00

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, Πέμπτη 18 Απριλίου, το Μουσείο Μαρία Κάλλας προσκαλεί το κοινό σε μια δημιουργική συζήτηση αφιερωμένη στο κτίριο που στεγάζεται το Μουσείο. Ένα διατηρητέο μνημείο στην καρδιά της Αθήνας που κρύβει πολλές ιστορίες και πολλαπλές χρήσεις θα αποτελέσει κεντρικό θέμα συζήτησης με συντονίστρια τη Δημοσιογράφο Πόπη Διαμαντάκου και βασικούς ομιλητές Αρχιτέκτονα Μηχανικό Δρ. Μαρία Δανιήλ, τη Δημοσιογράφο Μπήλιω Τσουκαλά και τον Δημοσιογράφο-Συγγραφέα Νίκο Βατόπουλο.

Δωρεάν είσοδος στη συζήτηση κατόπιν τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής κράτησης.

*Η συζήτηση δεν περιλαμβάνει είσοδο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Μαρία Κάλλας.

Σύνδεσμος κράτησης εισιτηρίων μέσω more

Μαθαίνω τον εαυτό μου μέσα από τη μουσική

Οικογενειακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τη

διεθνούς φήμης σοπράνο

Χριστίνα Πουλίτση

Κυριακή 21 Απριλίου στις 11.00-12.00

4 έως 6 ετών

Η Χριστίνα Πουλίτση θα βρίσκεται στο Μουσείο Μαρία Κάλλας στις 21 Απριλίου και τα παιδιά με τους συνοδούς τους θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνω τον εαυτό μου μέσα από τη μουσική».

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς, θα μάθουν μέσα από την Όπερα να αναγνωρίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά της μουσικής και τον ίδιο τους τον εαυτό. Θα εμπλακούν σε μουσικοκινητικά και εικαστικά παιχνίδια μέσα από τα οποία θα αναγνωρίσουν τη σημαντικότητα του εαυτού και του άλλου.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων (μέχρι 15 παιδιά)

Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ το παιδί και 3 ευρώ ο/η συνοδός

*Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: Τρίτη – Παρασκευή 10:00-15:00 στο: 210 44 04 204.

Μουσική παιδική παράσταση

«Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο»

Κυριακή 7 Απριλίου στις 12.00

SOLD OUT

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας και η καλλιτεχνική ομάδα thea-tree παρουσιάζουν τη διαδραστική μουσική παιδική παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο».

Το έργο ξεκινά με αφορμή το κλασσικό μουσικό παραμύθι που έγραψε ο Σεργκέι Προκόφιεφ στις αρχές του 20ου αιώνα με σκοπό να φέρει τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας. Στο «…παγίδα για πιάνο» όμως, τα πράγματα αλλάζουν! Τα μουσικά θέματα του παραμυθιού ερμηνεύονται ζωντανά από έναν πιανίστα επί σκηνής και γίνονται αφορμή για παιχνίδια με στόχο τα παιδιά-θεατές να αναπτύξουν το μουσικό τους αισθητήριο και να ευαισθητοποιηθούν σε ό,τι αφορά στη σχέση των ανθρώπων με τα άγρια ζώα και το φυσικό περιβάλλον.

Στο τέλος της παράστασης, ηθοποιοί, μουσικοί και κοινό ενώνονται μέσα από το τραγούδι οδηγώντας τα παιδιά στην ευχαρίστηση της μουσικής δημιουργίας.

Συντελεστές της παράστασης:

Κείμενο: Παναγιώτης Τσιρίδης

Σκηνοθεσία: Μαριάνθη Φωτάκη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρύσα Νταούλη, Γιάννης Ιωάννου

Πιάνο: Αλέξανδρος Λυκοθανάσης

Artwork: Μαρκέλλα Δουζενάκη

Παραγωγή: Καλλιτεχνική ομάδα “thea-tree”

Πληροφορίες: 7/4 – 12.00 (διάρκεια 60′)

Ηλικίες: 3,5-8 ετών

Οικογενειακά Εργαστήρια

Τα Σάββατα του Μαρτίου στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Χορεύουμε;

Εργαστήριο κίνησης

Σάββατο 6 Απριλίου στις 9:30 – 10:15 π.μ.

Δωρεάν για βρέφη 8 μηνών έως 2,5 ετών

Ήχοι της κλασικής μουσικής που θα μπερδευτούν με ήχους από τις φωνές της όπερας θα γίνουν οδηγοί για ένα ατελείωτο ταξίδι στον κόσμο της κίνησης και του χορού. Μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια, τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς θα ανακαλύψουν τις έννοιες του ηχοχρώματος, του ρυθμού και της κίνησης. Τι λες…χορεύουμε;

Δωρεάν εργαστήριο κίνησης που στόχο έχει να συστήσει την όπερα στα βρέφη ηλικίας 8 μηνών έως 2,5 ετών. Υποχρεωτική συνοδεία γονέα.

Ηλικίες: 8 μηνών έως 2,5 ετών

Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ ο γονέας & δωρεάν το βρέφος

*Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: Τρίτη – Παρασκευή 10:00-15:00 στο: 210 44 04 204.

Πες το με το σώμα

Εργαστήριο κίνησης

Σάββατο 27 Απριλίου στις 10:30-11:30

3 έως 5 ετών

Πώς θα αφηγηθείς μια ιστορία με το σώμα σου; Ήχοι της κλασικής μουσικής που θα μπερδευτούν με ήχους από τις φωνές της όπερας θα γίνουν οδηγοί για ένα ατελείωτο ταξίδι στον κόσμο της κίνησης, του χορού και του σωματικού θεάτρου.

Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί και 3 ευρώ ο/η συνοδός

*Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: Τρίτη – Παρασκευή 10:00-15:00 στο: 210 44 04 204.

Δημιουργικές αφηγήσεις

«Το Μουσείο αφηγείται»

Σάββατο 6 Απριλίου στις 15:00-16:00

«Αυλαία! Στα παρασκήνια της Βασιλικής

Όπερας» της O’Hara Lauren (Εκδόσεις: Πατάκη)

7-10 ετών

Ένα Σάββατο του μήνα, το ΜΜΚ προσφέρει δημιουργικές αφηγήσεις παραμυθιών, γεμάτες θεατρικά, μουσικοκινητικά παιχνίδια και εικαστικές δράσεις για παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους. Σάββατο 6/4/2024 το μουσείο αφηγείται «Αυλαία! Στα παρασκήνια μιας βασιλικής όπερας» της O’Hara Lauren. Εκδόσεις: Πατάκη

Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ το παιδί και 3 ευρώ ο/η συνοδός

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: Τρίτη – Παρασκευή 10:00-15:00 έως και 10 μέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής του εργαστηρίου, στο: 210 44 04 204.

Τα βιβλία που έχουν επιλεχθεί βρίσκονται στο πωλητήριο του Μουσείου.

*Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: Τρίτη – Παρασκευή 10:00-15:00 στο: 210 44 04 204.

Δωρεάν Ξεναγήσεις για άτομα 65+

Τις Πέμπτες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, το Μουσείο Μαρία Κάλλας προσκαλεί επισκέπτες 65+ να βιώσουν τη μουσειακή εμπειρία και να ανακαλύψουν τη μεγάλη σοπράνο αλλά και την τέχνη της όπερας προσφέροντας δωρεάν ξεναγήσεις που περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου.

Η επίσκεψη στο μουσείο αποτελεί μια συνολική εμπειρία που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις. Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τον κόσμο της όπερας και της μεγάλης ντίβας μέσα από μια διαδρομή βιωματικής εμπειρίας, εμπλουτιζόμενη από οπτικοακουστικά μέσα, κείμενα, νέες τεχνολογίες, ηχητικά και ιστορικά τεκμήρια.

4, 11, 18, 25 /4 στις 11.00-11.50 π.μ. & 12.00-12.50 μ.μ.

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας τηλεφωνικά : 210 44 04 204

Διάρκεια ξενάγησης : 50 λεπτά

Είσοδος στο μουσείο : 7 ευρώ για 65+

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να προσέρχονται στο μουσείο 10′ πριν την ώρα έναρξης της ξενάγησης.

*Περιορισμένος αριθμός θέσεων

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔοκιμασία στην “κόλαση” της Stark Arena
Επόμενο άρθροΣούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague