Σωτήρια ήταν η επέμβαση των Λιμενικών που τα ξημερώματα της Κυριακής, απέτρεψαν την πτώση στην θάλασσα ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου και τον θάνατο του 58χρονου επιβαίνοντα οδηγού του στο λιμάνι του Βόλου, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θεσσαλίας, Φθιώτιδας & Βορείων Σποράδων. Οδηγός ενός αυτοκινήτου είναι σταθμεύσει στην προβλήματα, με στόχο να επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής Σκιάθου- Βόλου.

Μέχρι όμως να έρθει η ώρα της επιβίβασης ο οδηγός κοιμήθηκε και μέσα στον ύπνο του έλυσε το χειρόφρενο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να οδεύει προς την θάλασσα. Οδηγός αν εξαιρέσει κανείς το σοκ είναι εντελώς καλά στην υγεία του και μάλιστα συνέχισε το προγραμματισμένο του ταξίδι, καθώς το όχημα του επίσης δεν υπέστη ζημιά.

Σκιάθος: Οι λιμενικοί έσωσαν και τον άνθρωπο και το αυτοκίνητό του λίγο πριν πέσει στη θάλασσα

Η ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θεσσαλίας, Φθιώτιδας και Β. Σποράδων

“Ως Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θεσσαλίας, Φθιώτιδας & Β. Σποράδων, είναι καθήκον μας να εκφράσουμε δημόσια τα συγχαρητήρια μας στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου που κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους, ξημερώματα της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου, ανταποκρίθηκαν άμεσα και με επιτυχία στο ανωτέρω δύσκολο συμβάν, σώζοντας μία ανθρώπινη ζωή.

Σκιάθος: Οι λιμενικοί έσωσαν και τον άνθρωπο και το αυτοκίνητό του λίγο πριν πέσει στη θάλασσαΣκιάθος: Οι λιμενικοί έσωσαν και τον άνθρωπο και το αυτοκίνητό του λίγο πριν πέσει στη θάλασσα

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Λιμεναρχείου και βοήθησαν κάνοντας τα μέγιστα.

Περισσότερο δε, συγχαίρουμε τον Κεντρικό Λιμενάρχη Βόλου, Πλοίαρχο Λ.Σ. Ζαραζάνη Δημήτριο, ο οποίος παρά το περασμένο της ώρας, έσπευσε ταχέως ο ίδιος στον τόπο του συμβάντος και ήταν εκείνος κυρίως, που με τις ενέργειες του, απέτρεψε τον χαμό μιας ανθρώπινης ζωής. Ο σφιχτός εναγκαλισμός του διασωθέντος οδηγού προς τον Λιμενάρχη μετά την διάσωσή του και η μοναδική λέξη “ευχαριστώ” που ψέλλισε βρισκόμενος σε κατάσταση σοκ, δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις και αποτελεί την ηθική ανταμοιβή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και αποτελεί την εφαλτήριο δύναμη στα στελέχη, να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, περί ώρα 04:05 της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου, διερχόμενος πολίτης, ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για την ύπαρξη ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου με τον οδηγό του εντός αυτού, στην δυτική προβλήτα του επιβατικού λιμένα να ισορροπεί, το μισό, από την μέση και πίσω, λίγα εκατοστά πάνω από το νερό της θάλασσας και το μισό στο οδόστρωμα. Άμεσα στελέχη του Λιμεναρχείου έσπευσαν στο σημείο όπου αντίκρισαν ένα μοναδικό θέαμα. Ο οδηγός του οχήματος σε κατάσταση σοκ είχε παγώσει στην θέση του οδηγού και δεν ανταποκρίνονταν στις οδηγίες των Λιμενικών. Αμέσως κλήθηκε να συνδράμει η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ μέχρι να έρθει το όχημα της Πυροσβεστικής, το αυτοκίνητο δέθηκε με ιμάντες από δύο άλλα αυτοκίνητα, καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος το αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στην σκοτεινή θάλασσα γεγονός που θα είχε σαν συνέπεια τον χαμό του οδηγού του.

Σε πολύ λίγα λεπτά ένα πυροσβεστικό όχημα κατέφτασε στο σημείο όπου τράβηξε το αυτοκίνητο που ισορροπούσε πάνω από την θάλασσα και απεγκλώβισε τον οδηγό του χωρίς να τραυματιστεί κανείς”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροCFMOTO Aspar Team – Νέα εμφάνιση για το 2024
Επόμενο άρθροΟ Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ στη Λεωφόρο