Δυναμική κινητοποίηση σήμερα εργαζομένων και γιατρών στο Νοσοκομείο του Βόλου, στο πλαίσιο απεργιακής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ για την προστασία της δημόσιας υγείας. Κρέμασαν σε σχοινί τις αποφάσεις αποχώρησης και συνταξιοδοτήσεων των τελευταίων ετών που συνέβαλαν – όπως υποστηρίζουν- ώστε να μείνει “γυμνό” το δημόσιο σύστημα υγείας στη Μαγνησίας, καθώς δεν υπήρξαν επαρκείς αντικαταστάσεις.

“Είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να μπούμε ανάχωμα στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας”, επισήμανε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Μαλινδρέτος στην κινητοποίηση των υγειονομικών. “Εμείς, ως γιατροί, δεν θέλουμε ιδιώτες συναδέλφους στα Νοσοκομεία. Δεν θεωρούμε, ότι αποτελεί λύση στην αύξηση του μισθού μας το να ιδιωτεύουμε το απόγευμα”, είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου βρέθηκε μαζί με συνταξιούχους ο βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς. Οι νοσοκομειακοί γιατροί εκτός από αυξήσεις και προσλήψεις ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο Σύστημα Υγείας. Υπογραμμίζουν, τέλος, την ανάγκη να μη συγχωνευτεί και να μην κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.

Κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου για την προάσπιση της δημόσιας υγείας

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Ντίνος Μηνδρινός τόνισε πως όλες οι Κυβερνήσεις έχουν αφήσει το Νοσοκομείο του Βόλου, όπως και άλλα Νοσοκομεία να καταρρεύσουν, ενώ κατηγόρησε την διοίκηση πως προβάλλει τις περιορισμένες προσλήψεις και δεν μιλά για τους δεκάδες που έχουν αποχωρήσει, χωρίς να αντικατασταθούν.

Κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου για την προάσπιση της δημόσιας υγείαςΚινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου για την προάσπιση της δημόσιας υγείας

Σε ανακοίνωση της διοίκησης του Αχιλλοπούλειο στο πλαίσο της σημερινής απεργιακής κινητοποιησης φαίνεται να απεργεί ένας εργαζόμενος.

Κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου για την προάσπιση της δημόσιας υγείαςΚινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου για την προάσπιση της δημόσιας υγείας
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΡόδος: «Με άγγιξε στο στήθος και με φίλησε στο στόμα»
Επόμενο άρθροΤο “αντίο” στον αγαπημένο τους Κίπτουμ