Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε αρκετά καλά διαστήματα, αλλά η Βόννη είχε περισσότερες ανάσες μέσα στο παιχνίδι και πήρε την πρώτη νίκη με 89-78, με την Ελληνική ομάδα να ψάχνει την ισοφάριση της σειράς στο “Ανδρέας Παπανδρέου” για να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final Four του BCL.

Από τα πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου το Περιστέρι αναγκάστηκε να πάρει τον ρυθμό που θα έθετε η Βόννη, με το σκορ να πηγαίνει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι Γερμανοί είχαν τα ηνία στα πρώτα 4 λεπτά, αλλά η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε τον τρόπο να περάσει μπροστά, έχοντα τον Μήτρου-Λονγκ σε καλή μέρα και το σκορ να κλείνει στο 24-22, υπέρ της Ελληνικής ομάδας.

Στην δεύτερη περίοδο δεν άλλαξε τίποτα από πλευράς του ρυθμού, με τους γηπεδούχους να έχουν τον Κίρκγουντ και στις δυο πλευρές του παρκέ ως ένα ρυθμιστή της άμυνας, μετατρέποντας και αρκετές επιθέσεις σε εύκολους πόντους. Όμως το Περιστέρι δεν έριξε τον ρυθμό του και δεν έκανε εκπτώσεις στο παιχνίδι του, μένοντας κοντά στο σκορ και κλείνοντας το ημίχρονο στο -1 με 45-44 υπέρ της Βόννης, με τον Βασίλη Σπανούλη να ψάχνει λύσεις για να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους όλα άλλαξαν, με τους Γερμανούς να έχουν τον ίδιο ρυθμό και να πατάνε γκάζι όπου χρειάζεται για να χτίσουν μια ικανοποιητική διαφορά, με τον Περιστέρι να μην έχει τις λύσεις από τον Ράγκλαντ, ο οποίος δεν είχε μπει καλά από το πρώτο ημίχρονο. Με επί μέρους σκορ 28-16, η Βόννη έκλεισε το δεκάλεπτο με 13 πόντους διαφορά και σκορ 73-60, αναγκάζοντας την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να μπει στην τελευταία περίοδο για να καλύψει την διαφορά.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο η διαφορά έπεσε μέχρι και τους επτά πόντους σε 83-76, αλλά οι άστοχες προσπάθειες των παικτών του Βασίλη Σπανούλη ήταν αυτές που στοίχησαν στα τελευταία λεπτά. Οι Γερμανοί βρήκαν πόντους στον αιφνιδιασμό με τον Γουότσον να είναι καθοριστικός στα τελευταία λεπτά, με την Βόννη να παίρνει την νίκη με 89-78 και η σειρά να μεταφέρεται στο Περιστέρι και το “Ανδρέας Παπανδρέου“.

Τα δεκάλεπτα:22-24, 45-44,73-60, 89-78

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροChampions League πόλο ανδρών: Ο Ολυμπιακός νίκησε 13-12 την Μπρέσια και πλησιάζει στο final-4
Επόμενο άρθροΞεκίνησε μετά από 5,5 χρόνια, η δίκη για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο πανεπιστημιακό κάμπους της Θεσσαλονίκης