Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ προχωρά σε μία στρατηγική συνεργασία με τις 2 ελληνικές εταιρείες γενετικής iDNA Genomics και iDNA Laboratories, σε ιατρικό και εμπορικό επίπεδο αντίστοιχα, οι οποίες  δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ιατρικής Ακριβείας και Γονιδιωματικής Ανάλυσης (DNA Test) με στόχο την εξατομικευμένη φροντίδα της υγείας.  

Μέσα από τη συνεργασία αυτή, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ συμμετέχοντας στο μετοχικό κεφάλαιο της iDNA, επεκτείνει τη δραστηριοποίησή του στον τομέα της πρόληψης και προάγει την καινοτομία στον τομέα της υγείας μέσα από προϊόντα που έχουν χαρακτηρισθεί πρωτοπόρα και βοηθούν τόσο στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων, όπως είναι οι καρδιαγγειακές, καθώς και στην θεραπεία χρόνιων, όπως η κατάθλιψη και η παχυσαρκία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για προϊόντα τα οποία είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας και ανάπτυξης και έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση καθώς και  πιστοποίηση CE IVD. Παράλληλα, κατά τη διαδικασία παραγωγής τους γίνεται χρήση εξειδικευμένης επιστημονικής τεχνογνωσίας σε εργαστηριακό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς. Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ αναλαμβάνει την προώθηση των γενετικών αναλύσεων σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Οι γενετικές αναλύσεις απευθύνονται σε επιστήμονες υγείας στοχεύοντας στην εξατομίκευση της κλινικής φροντίδας μέσα από τον έλεγχο γενετικών προδιαθέσεων για ασθένειες αλλά και απόκριση σε φαρμακευτική αγωγή. Η δύναμη της γνώσης και η εξέλιξη της επιστήμης αποτελούν για τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ την κινητήρια δύναμη επέκτασης και βελτίωσης των υπηρεσιών της προς τους επαγγελματίες υγείας προς όφελος των ασθενών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή την επένδυση ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, δήλωσε σχετικά: «Στον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ διανύουμε τον δεύτερο αιώνα ιστορίας μας και εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε συνεχή αναζήτηση καινοτόμων λύσεων στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας στον τομέα της πρόληψης προχωρώντας σε συνεργασία με την iDNA στοχεύοντας στην προώθηση καινοτόμων και πιστοποιημένων προϊόντων που θα διευκολύνουν τους επιστήμονες υγείας στην εξεύρεση εξατομικευμένης θεραπείας για τον ασθενή».  

Αντίστοιχα, ο κ. Φώτης Σακελλαρίδης ιδρυτής και Πρόεδρος της iDNA δήλωσε: «Στην iDNA είμαστε ενθουσιασμένοι για την συνεργασία με τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ. Προσπαθήσαμε και καταφέραμε ως εταιρία να δημιουργήσουμε και να πιστοποιήσουμε στην Ευρώπη, προϊόντα υψηλής καινοτομίας και μοναδικής τεχνολογίας, που μπορούν να προσφέρουν λύση θεραπείας σε ασθενείς και πρόληψη σε υγιείς. Η νέα αυτή στρατηγική συνεργασία, προδιαγράφει μία εξαιρετική προοπτική ανάπτυξης μιας ελληνικής εταιρίας τόσο στην χώρα μας όσο και  στην παγκόσμια αγορά. »

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑντετοκούνμπο: «Για κάποιο λόγο δεν κατάφερα να πιάσω την μπάλα στην τελευταία φάση»
Επόμενο άρθροTράπεζες: Ποιες συναλλαγές δεν θα γίνονται 29 Μαρτίου και 1η Απριλίου