του Δημήτρη Διατσίδη

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike World SBK – MOTUL FIM 2024 ξεκίνησε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη μέρα της σεζόν είναι πλέον στα βιβλία του Phillip Island και μετά από πολύ καιρό μάχης με τον καιρό, ακόμη και με την άγρια ​​ζωή – με τις χήνες Cape Barren να προκαλούν μια κόκκινη σημαία – ξεκίνησε το 2024.

Με τους χρόνους γύρου να έχουν ήδη ρυθμό για ρεκόρ από την αρχή, ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) έλαμψε στο μπροστινό μέρος την πρώτη μέρα.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ: Lowes, Bulega και Locatelli, με Bautista και Rea εκτός των πρώτων 10

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πράσινο χρώμα, ο Alex Lowes πρωτοστάτησε στα στάδια κλεισίματος, σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρου – αν και είναι πιθανό να βελτιωθεί περαιτέρω εάν ο καιρός το επιτρέπει.

Ο Lowes ήταν νικητής του Αγώνα για την Kawasaki στο Phillip Island το 2020 και με τις αναβαθμίσεις στις επιδόσεις να έρχονται μέσα στη χρονιά, ο συνδυασμός του #22, του νέου αγωνιστικού Διευθυντή Pere Riba και τα κέρδη της Kawasaki, φαίνεται να λειτουργούν όλα καλά για το #22.

Ο νέος συναθλητής Axel Bassani, είχε μερικούς καλούς γύρους κατά τη διάρκεια των ΕΔ2, αλλά τερμάτισε μόνο στη 15η θέση.

Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati)

Μια αποκάλυψη κατά τη διάρκεια των δοκιμών, καθώς τη 2η θέση κατέκτησε ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) καθώς ξεκίνησε αμέσως τις καλές προσπάθειές του και ήταν ανταγωνιστικός από την αρχή και στην πρώτη τριάδα.

Ο Bulega, δύο φορές νικητής στο World Supersport στο σιρκουί πέρυσι, ήταν ο ταχύτερος από τις δύο εργοστασιακές Ducati από τότε που ανέβηκε στη μοτοσυκλέτα, με τον πρωταθλητή WorldSBK Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) να συνεχίζει να ανεβάζει ταχύτητα μετά από έναν τραυματισμό πριν από τη σεζόν.

Δεν ήταν όλα καλά όμως, καθώς εθεάθη να κουνάει το κεφάλι του και να χειρονομεί όταν επέστρεφε στο pitlane, αντιμετωπίζοντας σαφώς προβλήματα.

Σύντομα βρέθηκε πίσω και μπήκε στην πρώτη δεκάδα πριν τερματίσει 12ος στη γενική, αλλά ήταν ταχύτερος στο τελικό τμήμα της πίστας.

Πρώτος στην πίστα, ο Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) έκανε ένα γύρο πριν επιστρέψει, αναφέροντας προβλήματα δόνησης.

Σύντομα επέστρεψε με λιγότερο από δέκα λεπτά για το τέλος, κάνοντας κρίσιμους γύρους μετά από την βροχή νωρίτερα στα ΕΔ1.

Όχι ακριβώς με τον ρυθμό που θα του άρεσε και είχε απολαύσει πίσω στη Jerez κατά τη διάρκεια των δοκιμών, υπάρχουν ακόμα βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν για το #65 και τη συνεργασία με τη Yamaha, μένοντας μόλις στη 16η θέση.

 

Ωστόσο, ο συναθλητής του Andrea Locatelli σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου στις ΕΔ1 και ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα για το μεγαλύτερο μέρος των ΕΔ2.

Συνεργαζόμενος με τον επικεφαλής της ομάδας Tom O’Kane σε ένα Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά, ο ‘Loka’, ο οποίος τα πηγαίνει πάντα καλά στο Phillip Island, είναι ικανός για καλά αποτελέσματα, τερματίζοντας τρίτος την Παρασκευή.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ: Petrucci εκπληκτικός στην 4η θέση, Sam Lowes και Iannone εντυπωσιάζουν

Όσον αφορά τους ανεξάρτητους αναβάτες, ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) ήταν ο καλύτερος από αυτούς στην τρίτη θέση στα ΕΔ2, ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα για το #9.

Ήταν 4ος συνολικά, ενώ ο Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) κατέλαβε μια ισχυρή 5η θέση στα ΕΔ2 για να τον φέρει στην 6η θέση γενικής, παρά τη θεαματική αποφυγή της πτώσης στη στροφή 2.

Ο Andrea Iannone (Team GoEleven) ήταν 7ος συνολικά, λίγο πιο μπροστά από τον Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing).

 

RAZGATLIOGLU και VAN DER MARK: το #60 προκαλεί σάλο

Μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες που έρχεται το 2024, το ταξίδι του Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) με την BMW ξεκίνησε επίσημα και μετά από τις ήσυχες ΕΔ1, ήταν μέσα στην πρώτη πεντάδα στις ΕΔ2 για τους περισσότερους γύρους πριν το κλείσιμο της περιόδου.

Έπρεπε να ρίξει μια ματιά σε μερικούς από τους κύριους αντιπάλους του στις ΕΔ1, ακολουθώντας τους Andera Iannone (Team GoEleven) και Bautista σε μια πρώτη αναγνώριση για το 2024.

Ο Toprak ήταν μπροστά από τον συναθλητή του Michael van der Mark στους τελευταίους γύρους καθώς και οι δύο συνεργάστηκαν με τον Ολλανδό να μπορεί να εμφανιστεί στην πρώτη τετράδα.

Το #60 προηγείται έναντι του Τούρκου συναθλητή του, τερματίζοντας μπροστά στους συνδυασμένους χρόνους, 5ος ο van der Mark, 10ος ο Toprak, ο οποίος ήταν ακριβώς πίσω από τον Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) στην 9η θέση.

ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΔΑΣ: Ο Oettl ακολουθεί, η Honda αγωνίζεται

Λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο από τον κορυφαίο χρόνο του Alex Lowes ήταν ο Philipp Oettl (GMT94 Yamaha), αλλά ήταν 11ος, εντυπωσιακοί χρόνοι για το #5, παρά το γεγονός ότι η θέση ίσως τον αδικεί.

Ο Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) ήταν στην πρώτη σειρά στην τρίτη θέση πέρυσι, αλλά μόλις 13ος την Παρασκευή, μπροστά από την πρώτη Honda του Xavi Vierge (Team HRC), ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη μάρκα αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς ο Iker Lecuona (Ομάδα HRC) τραυματίστηκε και τερμάτισε 20ος στο σύνολο.

Ο Brad Ray (Ομάδα Yamaha Motoxracing WorldSBK) ήταν 17ος, μπροστά από το δίδυμο της Bonovo Action BMW, Scott Redding και Garrett Gerloff. Ο Tito Rabat (Kawasaki Puccetti Racing), ο Tarran Mackenzie (PETRONAS MIE Racing Honda) και ο συναθλητής του Adam Norrodin ολοκλήρωσαν την συνολική κατάταξη.

Οι έξι κορυφαίοι συνδυασμένοι χρόνοι μετά την Παρασκευή στο WorldSBK στο Phillip Island:

1. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1’29.042s

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) +0.059s

3. Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha)+0.155s

4. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +0.195s

5. Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.222s

6. Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) +0.250s

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟυκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά από τους συμμάχους μαχητικά αεροσκάφη και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας
Επόμενο άρθροΣτην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα το Μακάμπι – Ολυμπιακός