Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε χθες πως η χώρα του θα χάσει τον πόλεμο, αν η αναμενόμενη αμερικανική βοήθεια των 60 δισεκ. δολαρίων παραμείνει μπλοκαρισμένη στο Κογκρέσο, τη στιγμή που η Ρωσία αυξάνει την πίεση στην ανατολική Ουκρανία.

«Αν το Κογκρέσο δεν βοηθήσει την Ουκρανία, η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο», δήλωσε ο Ζελένσκι στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με πρεσβευτές στην πλατφόρμα της ουκρανικής κυβέρνησης για τη συγκέντρωση χρημάτων United24.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χωρίς την υποστήριξη του Κογκρέσου, θα μας είναι δύσκολο να κερδίσουμε, ακόμα και να επιβιώσουμε ως χώρα», επέμεινε, σύμφωνα με βίντεο της παρέμβασής του που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο, άλλα κράτη θα δεχθούν επίθεση», προειδοποίησε επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος, εκτιμώντας ότι η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στη γειτονική της χώρα το Φεβρουάριο του 2022, θα επέσειε τότε την πυρηνική απειλή για να φοβίσει τις δυτικές κοινωνίες.

Το αμερικανικό πρόγραμμα στρατιωτικής και οικονομικής αρωγής προς το Κίεβο, ύψους 60 δισεκ. δολαρίων, είναι μπλοκαρισμένο από πέρυσι στο Κογκρέσο εξαιτίας διαιρέσεων μεταξύ δημοκρατικών και ρεπουμπλικανών, ενώ προεδρικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν το Νοέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Παλαιστίνιος κρατούμενος Ουάλιντ Ντάκα πεθαίνει στο Ισραήλ έπειτα από 38 χρόνια φυλάκισης
Επόμενο άρθροPremier League: «Αφεντικό» για το Champions League η Τότεναμ