Μετά τη συμμετοχή στους “8” του CEV Cup και την 3η θέση στη Volley League, η απίθανη ομάδα του Σάκη Ψάρρα θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της. Οι Νεοσμυρνιώτες υπέταξαν με 3-1 στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 που διεξάγεται στο “Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης” τον Παναθηναϊκό.

Ο αγώνας

Οι πρώτοι πόντοι συνοδεύτηκαν από αρκετά λάθη, κυρίως στο σέρβις. Ο Μίλων όμως κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο πόντων (6-4), κυριαρχώντας ψηλά στο φιλέ. Σε εκείνο το σημείο το γήπεδο… πάγωσε μετά τον τραυματισμό του Ιερεθουέλο, ο οποίος πιθανότατα γύρισε τον αστράγαλό του μετά από άτσαλο πάτημα. Οι παίκτες του Ψάρρα στη συνέχεια ξέφυγαν στο +4 (10-6). Ένα τάιμ άουτ του Ανδρεόπουλου (στο 12-7) και αρκετές εύστοχες επιθέσεις του Ερνάντεζ μετέτρεψαν το -5 σε -2 (14-12). Οι Νεοσμυρνιώτες στη συνέχεια διατήρησαν την ψυχραιμία τους και επέστρεψαν γρήγορα στο προβάδισμα πέντε πόντων (19-14). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η δουλειά ήταν πιο εύκολη και εν τέλει το 1-0 έγινε με το 25-19 και την… υπογραφή του Γιορντάνοφ.

Η στιγμή της αποχώρησης του Ρειντέλ Ιερεθουέλο, ο οποίος τραυματίστηκε στις αρχές του πρώτου σετ. (EUROKINISSI)

Οι πράσινοι… πείσμωσαν από το σκορ του πρώτου σετ και παρουσιάστηκαν εντελώς διαφορετικοί στο δεύτερο. Οι παίκτες του Ανδρεόπουλου προηγήθηκαν με τέσσερις (6-2), παίρνοντας ξανά αρκετούς πόντους από τον Ερνάντεζ. Η αντίδραση του Μίλωνα δεν άργησε και ένα σερί 3-0 επανάφερε τη διαφορά στον πόντο (6-5). Ο Παναθηναϊκός δεν… αγχώθηκε και συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του, φτάνοντας στο 12-8. Η παρουσία του Πρωτοψάλτη -ο οποίος επιστρατεύτηκε στο τέλος του πρώτου σετ ενώ ήταν αμφίβολος- αποδείχθηκε καθοριστική, με την ομάδα του να φτάνει στο 15-10. Έπειτα η εικόνα δεν έμοιαζε να μπορεί να αλλάξει, μιας και το “τριφύλλι” διατήρησε το προβάδισμά του, διευρύνοντας το κιόλας στο φινάλε για το 25-18 που έφερε το 1-1 στο ματς.

Το σύνολο του Ψάρρα αντέδρασε στην κακή εικόνα και ξεκίνησε δυναμικά το τρίτο σετ. Με τον Γιορντάνοφ να πρωταγωνιστεί οι Νεοσμυρνιώτες έφτασαν γρήγορα σε ένα εντυπωσιακό 10-4, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του σετ. Από πλευράς Αθηναίων θέση στο τάραφλεξ πήρε και ο Πετρέας, αντί του Ρανγκέλ. Η συγκεκριμένη αλλαγή δεν διαφοροποίησε τα δεδομένα, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να ξεφεύγουν στο +7 (15-8) και τον Ανδρεόπουλο να καλεί πολύ γρήγορα το δεύτερο τάιμ άουτ του. Η κατάσταση αντί να καλυτερεύει… χειροτέρευε για τους φιναλίστ της Volley League. Ο Μίλωνας έφτασε στο +10 (19-9) και πλέον ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση. Κάπως έτσι έκλεισε το σετ με 25-13, φτάνοντας ένα μακριά από μία ιστορική πρόκριση.

Μονομαχία… πάνω από το φιλέ μεταξύ των Μπάση (αριστερά) και Χερ (κέντρο) του Μίλωνα με τον… επιστρατευμένο Πρωτοψάλτη (δεξιά) του Παναθηναϊκού. (EUROKINISSI)

Το μομέντουμ πλέον άνηκε ξεκάθαρα στους Νεοσμυρνιώτες, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν και στις αρχές του τέταρτου σετ, όταν ξεκίνησαν με 5-3. Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να αντιδράσει, αλλά αυτό κατέστη δύσκολο, με το σκορ να φτάνει στο 14-10 εις βάρος του. Σε εκείνο το σημείο όμως οι παίκτες του Ανδρεόπουλου έκαναν ένα σερί 4-0 και ισοφάρισαν (14-14). Το σερβίς του Βουλκίδη δυσκόλεψε πολύ την υποδοχή του Μίλωνα, με το προβάδισμα να αλλάζει για πρώτη φορά στο σετ (15-14) και κάθε μπάλα πλέον να είναι… καυτή. Η κατάσταση πλέον είχε ισορροπήσει, με τις δύο ομάδες να πάνε… παρέα στο σκορ (18-18). Το σύνολο του Ψάρρα πήρε καθοριστικό πλεονέκτημα δύο πόντων (21-19), έχοντας πια το… πάνω χέρι για τη νίκη. Αυτή εν τέλει ήρθε με το 25-2 να διαμορφώνει το τελικό 3-1 και να ολοκληρώνει άλλη μία υπέρβαση του Μίλωνα φέτος.

Περισσότερα σε λίγο…

Τα σετ: 19-25, 25-18, 13-25, 27-29

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Final-4:

Παρασκευή 29 Μαρτίου

Ημιτελικοί:

Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων 1-3
20:15 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Π.Α.Ο.Κ. (ΕΡΤ3, ΕΡΑ ΣΠΟΡ)

Σάββατο 30 Μαρτίου

20:15 Τελικός (ΕΡΤ3, ΕΡΑ ΣΠΟΡ)

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Φωτιά έξω από τη Χαλάστρα
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Πτώση γυναίκας στα νερά του Θερμαϊκού