«Είναι απόλυτη ανάγκη να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα» υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με αφορμή την κινητοποίηση των αγροτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε μία συμβολική κίνηση, οι αγρότες διοργανώνουν σήμερα συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, προσπαθώντας να κάνουν ευρύτερα γνωστά τα προβλήματα τους και ζητώντας στήριξη από την κυβέρνηση.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών χαιρετίζει τον αγώνα των αγροτών, καθώς και αυτός ο επαγγελματικός κλάδος πλήττεται βάναυσα από το πολύ αυξημένο κόστος παραγωγής, από τις παράνομες «ελληνοποιήσεις» αγροτικών, κτηνοτροφικών και μελισσοκομικών προϊόντων, από τη μείωση των επιδοτήσεων και από την άνιση αντιμετώπιση που έχουν τα προϊόντα τους σχετικά με αυτά που προέρχονται από τρίτες χώρες.

Πολλά από τα αιτήματα τους συνδέονται άμεσα και με θέματα που έχουμε θίξει και εμείς ως Επιμελητήριο, όπως οι μεγάλες διαφορές στις τιμές προϊόντων που παρατηρούνται «από το χωράφι στο ράφι», κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται βέβαια ο αγροτικός κόσμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πρωτογενής τομέας έχει σημαντικό ρόλο, στην προσπάθεια ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς έχει τριπλάσια συμμετοχή στο ΑΕΠ, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ΕΕ, και στηρίζοντας πάνω από το 10% της συνολικής απασχόλησης.

Είναι ο βασικός πυλώνας, μαζί με τον επαγγελματικό κόσμο, για τη διατήρηση του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού στην περιφέρεια και τη διατροφική επάρκεια των Ελλήνων πολιτών.

Οπότε, κατά τη γνώμη μας, πρέπει να αποτελέσει εθνική στρατηγική η αναβάθμιση του, ενώ η κυβέρνηση είναι αναγκαίο να εντείνει τις πιέσεις της προς τις Βρυξέλλες για την όσο το δυνατόν πιο ήπια πράσινη μετάβαση.

Αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ενίσχυση των αγροτών στο μέτρο του δυνατού και στοχευμένες πολιτικές που θα εστιάσουν στην αλλαγή κουλτούρας των επαγγελματιών, στη δημιουργία ευρύτερων συνεργασιών και στην ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων, είναι κινήσεις που μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, προς όφελος συνολικά της ελληνικής οικονομίας».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕλπίδα Νίνου: Πού εργάζεται η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη;
Επόμενο άρθροPre League Γυναικών (17η αγωνιστική): Ασταμάτητος ο Πανιώνιος, αγγίζει πρωτάθλημα και άνοδο