Η Νίκη Λευκάδας κέρδισε με 69-68 τον Ηρακλή, σε αγώνα για τη 16η αγωνιστική της Α1 Γυναικών και η γκαρντ των νησιωτών, Αγγελική Ζιάκα, μίλησε για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και την δική της παρουσία.

Αναλυτικά όσα είπε στο EOK WebRadio:

Για τη νίκη επί του Ηρακλή: «Η νίκη αυτή είχε και μια… απογοήτευση, καθώς είχαμε έναν τραυματισμό της Ζωής Πολίτη, οπότε ήταν λίγο “πικρή” νίκη. Σίγουρα συνεχίζουμε να “κυνηγάμε” την πιθανότητα ν’ αποφύγουμε τα play-out».

Για τις δύο σερί νίκες που έχει η Νίκη Λευκάδας: «Σίγουρα έχουμε ανεβεί λίγο ψυχολογικά κι έχουμε μια θετική εικόνα. Θέλουμε, βέβαια, να κάνουμε λίγες περισσότερες νίκες για να αποφύγουμε τα play-out, αλλά αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι έχει ανεβεί το ηθικό μας».

Για το που οφείλονται οι δύο αυτές νίκες: «Πιστεύω ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια καταφέραμε να εστιάσουμε στον ρόλο μας καλύτερα και ήμασταν έτοιμες στο παιχνίδι όταν χρειάστηκε. Στα προηγούμενα παιχνίδια μπορεί να βασιζόμασταν λίγο περισσότερο στις ξένες μας, αλλά στα τελευταία παιχνίδια και οι Ελληνίδες έχουμε πάρει τον ρόλο μας, έχουμε βοηθήσει την ομάδα με τον τρόπο που μπορούμε. Αυτό πιστεύω μάς οδήγησε στις δύο νίκες».

Για τον ρόλο της στην ομάδα: «Ο ρόλος έχει μεγάλη σημασία, γιατί έχεις άλλη ψυχολόγοι ανάλογα με τον ρόλο που έχεις. Όταν ο ρόλος σου είναι να παίζεις 27’ αντί για 7’ έχεις άλλη ψυχολόγοι, ξέρεις ότι μπορείς να βοηθήσεις με περισσότερους τρόπους. Είναι μεγάλη εμπειρία και είμαι ευγνώμων για τον ρόλο και τον χρόνο που έχω πάριε φέτος. Με έχει βοηθήσει να εξελιχθώ σαν παίκτρια και να βελτιώσω τις ικανότητές μου. Σίγουρα υπάρχει διαφορά μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Νίκης Λευκάδας, αλλά πιστεύω ότι έχω ευνοηθεί και όλο αυτό με έχει βοηθήσει πάρα πολύ».

Για το ότι το καλοκαίρι θα μεταβεί στο κολεγιακό πρωτάθλημα και το Σαν Φρανσίσκο: «Σίγουρα σκέφτομαι αυτήν τη χρονιά σαν μία προετοιμασία, να πάρω όσα περισσότερα μπορώ πριν φύγω και να πάω εκεί όσο πιο έτοιμη μπορώ. Είμαι ενθουσιασμένη. Υπάρχουν πολλές φορές που θέλω να φύγω και άλλες που θέλω να κάτσω εδώ. Αυτή η χρόνια μού έχει δώσει πολλά εφόδια για το ταξίδι μου στο Σαν Φρανσίσκο».

Για το αν έχει άγχος γι’ αυτό το νέο της βήμα: «Σίγουρα υπάρχει άγχος, γιατί δε μπορείς να είσαι 100% έτοιμη. Μέσα σ’ αυτό το άγχος υπάρχει και μια ανυπομονησία, γιατί θέλω να με τεστάρω, να δω πώς θα το αντιμετωπίσω και πώς θα είμαι μέσα σε αυτήν την κατάσταση. Το άγχος μεταφέρεται λίγο σε ανυπομονησία περισσότερο».

Για το πώς είναι να έχει τον πατέρα της προπονητή: «Έχει θετικά και αρνητικά. Είναι σαν να έχουμε μάθει λίγο τα “κουμπιά’ ο ένας του άλλου και ξέρουμε πότε πρέπει να… αποφύγουμε ο ένας τον άλλον. Είναι ωραίο, όμως, να έχεις έναν άνθρωπο στο γήπεδο που σε ξέρει 100%, ξέρει πότε είναι οι καλές και οι κακές σου μέρες και τι μπορείς να δώσεις στο γήπεδο».

Για τις προσωπικές της φιλοδοξίες: «Θέλω όταν τελειώσω το κολλέγιο να είμαι μια κυριαρχική παίκτρια μες στο γήπεδο. Σίγουρα έχω στο μυαλό μου μακροχρόνιους στόχους και φιλοδοξίες, σίγουρα θέλω να φύγω στην Ευρώπη. Η Ευρωλίγκα είναι ένας μεγάλος στόχος που έχω, οπότε δουλεύω και για αυτό».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροGolden visa: Τα σενάρια για τα νέα όρια της επένδυσης
Επόμενο άρθροΧτίζουν σερί Χιτ και Ράπτορς