Το προφίλ του φαίνεται πως επιχειρεί να ξαναφτιάξει ο Αλέξης Τσίπρας μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Τα σενάρια ενισχύονται από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στις οποίες φαίνεται ο πρώην πρωθυπουργός να διαβάζει ένα memo το οποίο όπως προδίδουν οι τίτλοι, του έχει στείλει η γαλλική εταιρεία Publicis Communications, μια από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές στον κόσμο.

Το έγγραφο το οποίο διάβαζε ο Αλέξης Τσίπρας στο αεροπλάνο, κατά την πτήση του από Παρίσι προς Αθήνα, φέρει τον τίτλο «Rebranding – Alexis Tsipras» ενώ από κάτω αναγράφεται «Mars 2024» (Μάρτιος 2024), γεγονός που προδίδει πως είναι πρόσφατο. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από κάποιον αδιάκριτο επιβάτη που έτυχε να κάθεται στην πίσω θέση από τον πρώην πρωθυπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες η «Καθημερινή» είχε γράψει ότι ο Αλέξης Τσίπρας λέει σε συνομιλητές του πως «είναι προφανές ότι χρειάζεται ένα rebranding», μια διαδικασία, που όπως φαίνεται έχει ήδη ξεκινήσει.

O Αλέξης Τσίπρας, στην πτήση από Παρίσι προς Αθήνα, διαβάζει το memo της γαλλικής διαφημιστικής Publicis Communications

 

Στο έγγραφο αναγράφεται: Memo – Rebranding – Alexis Tsipras – Mars 2024

Publicis Communications: Ποια είναι η γαλλική διαφημιστική εταιρεία που εμπιστεύτηκε ο Τσίπρας

Η Publicis Communications είναι ο δημιουργικός επικοινωνιακός κόμβος του Publicis Groupe, που συγκεντρώνει τα δίκτυα Leo Burnett, Saatchi & Saatchi, Publicis Worldwide, BBH, Marcel, Fallon, MSLGROUP και Prodigious. Η Publicis Groupe είναι γαλλική πολυεθνική εταιρεία διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων. Μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες (βάσει εσόδων) εταιρείες μάρκετινγκ και επικοινωνίας στον κόσμο, με έδρα το Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το 1945, η έως τότε ελάχιστα γνωστή γαλλική διαφημιστική εταιρεία, αναπτύχθηκε ραγδαία και έγινε η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως. Ήταν ηγέτης στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών κατά την μεταπολεμική οικονομικής άνθησης της Γαλλίας, ιδιαίτερα της επέκτασης της διαφημιστικής βιομηχανίας- ήταν επιτυχημένη λόγω των στενών δεσμών της με κορυφαίους αξιωματούχους της γαλλικής κυβέρνησης, της έξυπνης χρήσης συμβόλων για την διαφήμιση και της ικανότητάς της να προσελκύει πελάτες από διαφορετικές αναπτυσσόμενες βιομηχανίες.

Αποτελεί μία από τις “Big Four” εταιρείες πρακτορείων, μαζί με τις WPP, Interpublic και Omnicom. Η Publicis Groupe S.A. έχει επικεφαλής τον Arthur Sadoun και τα πρακτορεία της παρέχουν ψηφιακή και παραδοσιακή διαφήμιση, υπηρεσίες μέσων ενημέρωσης και υπηρεσίες μάρκετινγκ (SAMS) σε εθνικούς και πολυεθνικούς πελάτες.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚαρυπίδης: «Να εφαρμοστεί η προκήρυξη»
Επόμενο άρθροΕπανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Έρικσεν