Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε  τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ για δυσφήμιση του διεθνούς αθλητισμού.

Τονίζοντας μάλιστα ότι έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές του Ολυμπιακού κινήματος.
Σε μια ενημέρωση με δημοσιογράφους, η Ζαχάροβα επανέλαβε επίσης την έκκλησή της για έρευνα για τις ενέργειες του Τόμας Μπαχ.

Δύο Ρώσοι φαρσέρ γνωστοί ως Βοβάν και Λέξους δημοσίευσαν χθες (2/4) μια ηχογράφηση μιας συνομιλίας με τον Μπαχ, στην οποία τον οδήγησαν ψευδώς να πιστέψει ότι μιλούσε σε έναν αφρικανικό αξιωματούχο αθλητισμού.
Ο Μπαχ είπε ότι η ΔΟΕ είχε δημιουργήσει μια ειδική επιτροπή για να παρακολουθεί τα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο και να διασφαλίσει ότι οι Ρώσοι αθλητές που είχαν κάνει πολιτικές δηλώσεις υπέρ της κυβέρνησής τους δεν θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Έχουμε ζητήσει επίσης στην ουκρανική πλευρά να μας παράσχουν τις γνώσεις τους για τη συμπεριφορά τέτοιων (Ρώσων) αθλητών ή αξιωματούχων», ακούγεται να λέει ο Μπαχ στα αγγλικά στην ηχογράφηση.

Με αναφορά σε αυτή τη συνομιλία η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε τον Τόμας Μπαχ ότι συμμετείχε σε «συνωμοσία» με την Ουκρανία για τον αποκλεισμό των ισχυρότερων αθλητών της από τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜαριαγάπη Ξυπολιά : Η εξομολόγηση για την περιπέτεια που παραλίγο να της στοιχίσει την υγεία της
Επόμενο άρθροΠαγκρήτια Τράπεζα: Στα 90,8 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων το 2023