Τη λειτουργία συστήματος παρακολούθησης με κάμερες στην Πλατεία Μετσόβου, καταγγέλλει ο επικεφαλής της μειοψηφίας στον Δήμο Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.  Όπως επισημαίνει η ενέργεια αυτή έγινε από τη δημοτική αρχή υπό το «άγχος» της προστασίας της νέας πλατείας από φαινόμενα παραβατικότητας, όμως η παραβατικότητα δεν αντιμετωπίζεται με όμοια μη νόμιμη συμπεριφορά εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Μάλιστα, ο κ. Χατζηκυριάκος κατηγορεί την δημοτική αρχή Αλμυρού ότι γίνεται επιρρεπής στη διενέργεια διαφόρων πράξεων, χωρίς προηγουμένως να έχουν ολοκληρωθεί οι νόμιμες διαδικασίες.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του ο κ. Χατζηκυριάκος επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Χωρίς να έχει ενημερωθεί κανένας, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως ούτε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για την οποία υφίσταται εκ του νόμου υποχρέωση, με απειλούμενες, μάλιστα, κυρώσεις, έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν κάμερες παρακολούθησης του χώρου.

Υπό ποιες προϋποθέσεις, υπό ποια εχέγγυα, με την έγκριση ποιας Αρχής και το κυριότερο ποιος έχει οριστεί Αρμόδιος για τη διαχείριση αυτού του συστήματος; Πότε αγοράστηκαν και εγκαταστάθηκαν αυτές οι κάμερες; Με ποιες διαφανείς διαδικασίες; Ποια η εμβέλεια του χώρου κάλυψης;

Ως εκπρόσωποι του Δήμου, είμαστε πρώτοι εμείς εκείνοι που οφείλουμε να δώσουμε στους πολίτες μας το παράδειγμα της νομιμότητας και της απαραίτητης διεκπεραίωσης διαδικασιών για την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος. Αυτό δεν αποτελεί μιζέρια, αποτελεί γνώση και προϋπόθεση σε εποχές που η εμπιστοσύνη όλων προς όλους έχει χαθεί.

Προφανώς μας αφορά η διαφύλαξη του Δημόσιου Χώρου, είναι όμως προϋπόθεση απαραίτητη και υποχρεωτική η τήρηση ορισμένων κανόνων διαφάνειας, νομιμότητας και προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πολιτών και Παιδιών. Ειδάλλως, θα το επαναλάβουμε και ας γινόμαστε γραφικοί, επιστρέφουμε σε εποχές άλλες… Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να λειτουργεί Υπεύθυνα και με Όρους Νομιμότητας και να απέχει από κάθε λειτουργία των συστημάτων αυτών μέχρι να λάβει τις απαραίτητες προς τούτο εγκρίσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝίκος Συρίγος – Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Βραδινή έξοδος στη Μαρινέλλα
Επόμενο άρθροΠαρέμεινε αήττητη η εθνική εφήβων