Με συνεργασία παλιών και νέων εκφωνητών θα γίνει και φέτος η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Βόλο. Η Χρυσάνθη Βουτσά που εκφωνεί την παρέλαση κοντά 30 χρόνια, ο Γ. Τουφεξής 15, με τους διαδόχους τους Κατερίνα Κολοκοτρώνη και Βασίλη Κλείτσα που εδώ και δύο χρόνια «εκπαιδεύονται» δίπλα τους, μίλησαν σήμερα για τις εμπειρίες τους.

Όλοι δήλωσαν ότι νιώθουν εθνική υπερηφάνεια και ενθουσιασμό, συμμετέχοντας σε αυτή τη διαδικασία. Και φέτος η περιγραφή θα γίνει από βεράντα διαμερίσματος και όχι στην ταράτσα της Τράπεζας της Ελλάδος που το υποκατάστημά της έκλεισε το 2022.  

Μεγάλη τιμή στον πρόσωπό της θεωρεί τη συμμετοχή της για 29 χρόνια στην εκφώνηση της παρέλασης η Χρυσάνθη Βουτσά, καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας, η οποία ευχαρίστησε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, που τόσα χρόνια της εμπιστεύεται το μικρόφωνο της παρέλασης της πόλης μας, κάτι που αποτελεί μεγάλη τιμή στο πρόσωπό της. Τόνισε ότι αυτό που κάνει ως εκφωνήτρια της παρέλασης την εκφράζει πάρα πολύ, το κάνει με πολύ μεράκι και πολύ ενθουσιασμό που πολλές φορές οδηγείται και σε υπερβολές από το μεράκι που έχει, όπως είπε. Είναι αυτή που έπεισε και τον συνάδελφό της, συνταξιούχο πλέον φιλόλογο, Γιώργο Τουφεξή να συμμετέχει. Ο ίδιος την ευχαρίστησε και τόνισε ότι θεωρεί αυτό που κάνει μια προσφορά στην πατρίδα μας, στην ελευθερία της, στην ειρήνη και στα ιδανικά της.    

Ο ίδιος είπε ότι όλα αυτά που λένε οι εκφωνητές στην παρέλαση απορρέουν από την ιστορία και από τα λογοτεχνικά κείμενα που συνδέονται με τέτοια ιστορικά γεγονότα, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή η προσφορά ωχριά μπροστά όλων εκείνων των ηρώων και των γεγονότων που διαμόρφωσαν όχι μόνο το παρελθόν, αλλά και το παρόν. 

Στη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνουν ως συνεχιστές εκφωνητές αναφέρθηκαν οι Κατερίνα Κολοκοτρώνη, θεολόγος στο ΓΕΛ Ν. Αγχιάλου και στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνία και ο Βασίλης Κλείτσας, φιλόλογος στο Μουσικό Σχολείο. Τόνισαν ότι χρειάζεται προετοιμασία των κειμένων, αλλά ο εκφωνητής θα πρέπει να είναι ετοιμόλογος και να περιγράψει την όποια αλλαγή με διαφορετικά λόγια.    

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέα Σμύρνη: Επεισοδιακή καταδίωξη ανήλικων με κλεμμένη μηχανή
Επόμενο άρθροΝικηφόρο ξεκίνημα για την Παπαμιχαήλ