Χρονοδιάγραμμα χρηματοδοτήσεων, εγκρίσεων και νέων εντάξεων για το σύνολο των αποκαταστάσεων και επίσπευση εκταμιεύσεων για τις αποπληρωμές εργολάβων, προμηθευτών κ.α., ζήτησε ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου από τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο.

Σο πλαίσιο των συναντήσεων με Υπουργούς και φορείς της Κυβένρησης, ο Δήμαρχος κ. Κων. Καραγεωργίου, πλαισιωμένος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Νικ. Καμπούρη και Κυρ. Τάσιο, έθεσε στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο ζητημάτων που απηχούν τις αγωνίες, τα ερωτήματα και τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

«Θέσαμε υπόψιν του κ. Υπουργού την ανάγκη για οριζόντια επίσπευση διαφόρων διαδικασιών όπως εγκρίσεις, εντάξεις, χρηματοδοτικές ροές και υπήρξε δέσμευση για προσεχείς εκταμιεύσεις. Σε κλίμα συνεργασίας, αναφέρει ο κ. Καραγεωργίου, επισημάναμε την ανάγκη να κλείσει άμεσα το υπόλοιπο 50% της πρώτης έγκρισης χρηματοδότησης 1,7 εκατ. ευρώ και παράλληλα να εγκριθούν τα Τεχνικά Δελτία για τρία σύνολα παρεμβάσεων, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ.

Στη συνέχεια θα υποβληθεί τεκμηριωμένη πρόταση από τον Δήμο και για μια ακόμη δέσμη έργων, συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ. Τα χρονικά πλαίσια γίνονται πιεστικά όσο πλησιάζουμε στη θερινή τουριστική περίοδο με τις έντονες δραστηριότητες του αγροτικού τομέα να ακολουθούν με σημαντικές επίσης απαιτήσεις.

Συνεχίζουμε, κατέληξε ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου να παρεμβαίνουμε προς την Κεντρική Διοίκηση διεκδικώντας τους αναγκαίους πόρους για τις αποκαταστάσεις και ταχύτερους ρυθμούς στην υλοποίησή τους.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓέντβαϊ: «Δεν καταλαβαίνω τα κίνητρα του διαιτητή»
Επόμενο άρθροΈρχεται με φόρα στην Πάτρα η Μάλαγα