Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (2-3/3) στην Αργυρούπολη θα αγωνιστούν οι καλύτεροι αθλητές με στόχο να κατακτήσουν τους πρώτους τίτλους της χρονιάς και φυσικά να μπουν στις προεθνικές ομάδες.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση για το 2024 και όπως είναι φυσικό έχει… άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έχει πάρει ήδη το πολυπόθητο εισιτήριο και αναμφίβολα θα είναι από τα πρόσωπα της διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Μαρίας Πρεβολαράκη και του Νταουρέν Κουρουγκλίεβ που δόξασαν την Ελλάδα στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο απόλυτος… σταρ των Πανελληνίων πρωταθλημάτων, όμως, είναι ο Γιώργος Πρεβολαράκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής κρατάει το μεγαλύτερο εν ενεργεία σερί διαδοχικών χρυσών. Από το 2016 έως και το 2023 δεν έχει βρεθεί κανείς να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία του. Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι δεν είναι όλα στην ίδια κατηγορία (σ.σ. 77κ. που αγωνίζεται συνήθως), καθώς το 2022 είχε πρωτεύσει στην κατηγορία των 82κ. Πάντως φέτος «κυνηγάει» το πρώτο του χρυσό μετάλλιο ως… μπαμπάς!

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα έχει ακόμα δύο μεγάλους πρωταγωνιστές που θα επιδιώξουν να επεκτείνουν τη… δυναστεία τους! Πρόκειται για τους Αζαμάτ Χοσόνοβ και Λαοκράτη Κεσίδη, οι οποίο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα επιδιώξουν να κατακτήσουν το τέταρτο συνεχόμενο μετάλλιο σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Αμφότεροι… τρέχουν το μεγαλύτερο σε ισχύ σερί διαδοχικών τίτλων στην ίδια κατηγορία, καθώς έχουν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο το 2021, 2022, 2023. Ο Χοσόνοβ είχε πρωταγωνιστήσει στα 125κ. Ελευθέρας και ο Κεσίδης στα 97κ. Ελληνορωμαϊκής.

Το… τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο διεκδικούν ακόμη εφτά αθλητές, που είχαν ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 2023 και το 2022. Στη γυναικεία Πάλη οι αθλήτριες: Μαρία Πρεβολαράκη (55κ.), Τίνα Μπράνταρ (57κ.) και Αγόρω Παπαβασιλείου (76κ.)

Στην Ελευθέρα δύο συνεχόμενα χρυσά έχουν οι: Ρολάνδος Σαρίδης (70κ.), Γκίβι Μπλιάτζε (92κ.) και στην ελληνορωμαϊκή οι: Ηλίας Ζαϊράκης (55κ.) και Γιώργος Σωτηριάδης (72κ.).

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣικόρσκι: «Η Δύση πρέπει να στηρίξει την Ουκρανία για να αποτρέψει την εξάπλωση του πολέμου»
Επόμενο άρθροΑπεργία: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τρίτη στην Αθήνα