Συνέλαβαν το «πιτ μπουλ» στις αρχές Φεβρουαρίου και αφέθηκε ελεύθερος. Πριν περάσει ένας μήνας κατηγορείται ότι σκότωσε έναν 35χρονο στο κέντρο της Αθήνας και τώρα εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης! Αποφάσεις της Δικαιοσύνης που προκαλούν πολλά ερωτήματα για τον χειρισμό ενός, ομολογουμένως, επικίνδυνου κακοποιού, ο οποίος έχει απασχολήσει δεκάδες φορές τις Αρχές, αν και είναι μόλις 24 ετών!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του 35χρονου Αφγανού μέσα σε κατάστημα στην οδό Ηπείρου 60, στο κέντρο της Αθήνας στις αρχές Μαρτίου, εκδόθηκε από τον ανακριτή που ασχολήθηκε με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, πρόκειται για τον 24χρονο με τα αρχικά Ν.Κ., μέλος της σκληρής συμμορίας Lions, ο οποίος τράβηξε τη σκανδάλη και σκότωσε τον Αφγανό σε μια συμπλοκή που έγινε ενώ το μαγαζί ήταν γεμάτο κόσμο. «Μόλις τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με καταγωγή από την Αλβανία διαπίστωσαν ότι υπήρχαν κάποιοι που αμφισβητούσαν την “κυριαρχία” τους στην περιοχή, θέλησαν να βγάλουν από τη μέση οποίον μπορούσε να σταθεί εμπόδιο. Γι’ αυτόν τον λόγο ζήτησαν τη «βοήθεια» του 24χρονου ο οποίος, σύμφωνα και με το ποινικό του παρελθόν, πολύ εύκολα τραβά το όπλο», περιγράφει αξιωματικός της Ασφάλειας.

Ο νεαρός, γνωστός με το παρατσούκλι «πιτ μπουλ», είχε συλληφθεί στις 7 Φεβρουαρίου μαζί με ένα ακόμα άτομο και είχαν κατηγορηθεί ως δράστες τουλάχιστον τριών ένοπλων επιθέσεων κατά ατόμων, στον Κολωνό και στην Αχαρνών, καθώς και για πυροβολισμούς σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Πατήσια.

Μάλιστα, μια από τις επιθέσεις ήταν και σε βάρος της γυναίκας του. Τότε οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών ανέφεραν στα έγγραφά τους προς τη Δικαιοσύνη: «Η επιβολή περιοριστικών όρων αποτελεί γενεσιουργό πρόκληση νέων κακουργημάτων αμέσως μόλις αφεθεί ελεύθερος. Εξάλλου τους παραβιάζει διαπράττοντας συνεχώς τα ίδια ή σοβαρότερα αδικήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «πιτ μπουλ» όμως αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και πριν περάσει ένας μήνας πυροβόλησε και σκότωσε τον νεαρό Αφγανό. Η έρευνα των αστυνομικών και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν σε βάρος του, ήταν αρκετά ώστε να τον καταστήσουν καταζητούμενο.

Όσον αφορά στην υπόθεση των 50 ατόμων και των έξι εγκληματικών συμμοριών, όπου μέλος σε μια από αυτές ήταν και ο 24χρονος καταζητούμενος, που κατηγορούνται ότι αλώνιζαν στο κέντρο της Αθήνας κλέβοντας σε 24ωρη βάση ανυποψίαστους επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς, μετά τις απολογίες τους οι 26 προφυλακίστηκαν, ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Όμως για τις διωκτικές αρχές η έρευνα δεν έχει κλείσει. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται να εκδοθούν δεκάδες εντάλματα σύλληψης, τα οποία στη συνέχεια θα μετατραπούν σε διεθνή σε μια προσπάθεια να μπει «φρένο» στα μέλη της οργάνωσης που διαφεύγουν σε άλλες χώρες και είναι σίγουρο ότι δεν έχουν σταματήσει τη δράση τους και στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚανονικά οι πτήσεις την Τρίτη 9 Απριλίου
Επόμενο άρθροΥπουργείου Υγείας: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Ισραήλ