Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε σήμερα Σάββατο (24/2) τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η υποστήριξη της Γαλλίας στην Ουκρανία «δεν θα αποδυναμωθεί» και ότι «δεν θα πρέπει να υπολογίζει» σε κάποια «κούραση των Ευρωπαίων», καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια πολέμου, στην Ουκρανία.

«Δύο χρόνια πολέμου. Χτυπημένη και τραυματισμένη, αλλά πάντα όρθια. Η Ουκρανία πολεμά για εκείνη, για τα ιδανικά της, για την Ευρώπη μας. Η δέσμευσή μας στο πλευρό της δεν θα αποδυναμωθεί», υπογραμμίζει ο Μακρόν σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter, με αφορμή τη δεύτερη επέτειο, από τη ρωσική εισβολή, στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευρωπαϊκή βοήθεια για την Ουκρανία 50 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τέσσερα χρόνια αποφασίστηκε με την υποστήριξη της Γαλλίας την 1η Φεβρουαρίου. Με σαφές μήνυμα: η Ρωσία του προέδρου Πούτιν δεν θα πρέπει να υπολογίζει σε μια οποιαδήποτε κούραση των Ευρωπαίων», προειδοποιεί η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

«Η έκβαση αυτού του πολέμου θα είναι αποφασιστικής σημασίας για τα συμφέροντα, τις αξίες και την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Η Γαλλία είναι και θα παραμείνει στο πλευρό της Ουκρανίας και του ουκρανικού λαού», συμπλήρωσε.

//platform.twitter.com/widgets.js

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακοί Αγώνες με καθίσματα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό
Επόμενο άρθροΣτο Κατάρ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η συνάντηση με τον εμίρη Αλ Θάνι