H πέμπτη στην κανονική περίοδο της Α1 γυναικών στο μπάσκετ, Ελευθερία Μοσχάτου, δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στην προγραμματισμένη για την Κυριακή (7/4) εντός έδρας αναμέτρηση με τον όγδοο Ηρακλή, για την πρεμιέρα των πλέι οφ (θέσεις 5-8).

Ως εκ τούτου, βάσει του κανονισμού, η Ελευθερία Μοσχάτου αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες των πλέι οφ, ενώ άνευ αγώνων προκρίνεται στην επόμενη φάση των πλέι οφ ο Ηρακλής, στην οποία θα διεκδικήσει την 5η θέση. Η Ελευθερία Μοσχάτου θα εκκινήσει την επόμενη σεζόν με -1 βαθμό, όπως προβέπεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) αναφέρεται:

«Μετά την δήλωση αδυναμίας συμμετοχής του σωματείου ΑΟ Ελευθερία Μοσχάτου, ο αγώνας ΑΟ Ελευθερίας Μοσχάτου – ΝΓΣΘ Ηρακλής 1908 της 07/04/2024 για την Β’ Φάσης των Play – Off (θέσεις 5 – 8) του Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών ματαιώνεται και κατακυρώνεται υπέρ του σωματείου ΝΓΣΘ Ηρακλής 1908 με σκορ 20 – 0.

Σύμφωνα με το άρθρο 23 περ. Β του ισχύοντος Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΟΚ ορίζεται ότι «Β. Στις ποινές οι οποίες επιβάλλονται στις περιπτώσεις κατά τις οποίες το παράπτωμα κρίνεται ότι είναι ιδιαίτερης βαρύτητας ή συνιστά δυσφήμιση του αθλήματος και είναι:… δ. Μηδενισμός και Αφαίρεση ενός(1) βαθμού από το Πρωτάθλημα ή τη διοργάνωση στο/στην οποίο/α θα συμμετέχει την επόμενη αγωνιστική περίοδο, στην περίπτωση αποχώρησης του Σωματείου ή της ΚΑΕ από το εκάστοτε Πρωτάθλημα ή το Κύπελλο με έγγραφη δήλωσή του/της, ή μη προσέλευσης ή μη συμμετοχής του/της σε έναν προγραμματισμένο αγώνα Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου για λόγους που δεν ανάγονται σε περιστατικό ή γεγονός που συνιστά ανωτέρα βία, ή σε περίπτωση αποχώρησης Σωματείου ή ΚΑΕ από έναν αγώνα Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου πριν από τη λήξη του…», στην περίπτωση δε που «…η μη προσέλευση ή η μη συμμετοχή ή η αποχώρηση από αγώνα συμβεί κατά την διάρκεια της φάσης των PLAY OFF του εκάστοτε Πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου… τότε «… η ομάδα αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες της φάσης των play off, δεν αντικαθίσταται και προκρίνεται η αντίπαλη ομάδα ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των μεταξύ τους συναντήσεων μέχρι εκείνη τη στιγμή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑρχίζουν οι εκδηλώσεις για την «Εβδομάδα Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας & Αξιών, Δημήτριος Βικέλας»
Επόμενο άρθροΟ Αμορίμ προτιμά τη Λίβερπουλ από την Μπαρτσελόνα!