Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στην Α1 γυναικών στο μπάσκετ, προέκυψαν τα ζευγάρια των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Συγκεκριμένα, ο πρώτος Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον τέταρτο Πρωτέα Βούλας.

Ο δεύτερος Παναθηναϊκός θα βρει στον δρόμο του τις τρίτες Εσπερίδες. Η 5η Ελευθερία Μοσχάτου διασταυρώνεται με τον 8ο Ηρακλή, ενώ ο 6ος ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει τον 7ο ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νικητής κάθε ζευγαριού κρίνεται στις δύο νίκες και το πλεονέκτημα έδρας έχει η ομάδα που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στην κανονική περίοδο. Δεν μεταφέρονται οι νίκες της κανονικής περιόδου. Οι ηττημένες ομάδες των ζευγαριών Α5-Α8 και Α6-Α7 δεν θα αγωνισθούν μεταξύ τους και θα καταλάβουν τις θέσεις 7 και 8. Στην έβδομη θέση (7η) θα καταταγεί η ομάδα που κατά την κανονική περίοδο (Α’ Φάση) είχε καταλάβει την υψηλότερη θέση.

Στα πλέι άουτ, οι διασταυρώσεις έχουν ως εξής: Α9-Α12, Α10-Α11. Καθώς ο ΟΑ Χανίων αποχώρησε από το πρωτάθλημα μεσούσης της σεζόν, φέτος θα υποβιβαστεί μόνο μία ομάδα, δηλαδή η 11.

Η 9η ομάδα, δηλαδή ο Εύνικος, θα καταλάβει την 9η θέση άνευ αγώνων στα πλέι άουτ από τη στιγμή που δεν υπάρχει 12η ομάδα, ενώ η 10η Νίκη Λευκάδας θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον 11ο Αθηναϊκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραμονή στην κατηγορία θα κριθεί στις δύο νίκες (σ.σ. δεν μεταφέρονται οι μεταξύ τους νίκες στην κανονική περίοδο), με την ομάδα που θα ηττηθεί να υποβιβάζεται στην Α2 γυναικών. Τη 10η θέση θα καταλάβει η ομάδα που θα πετύχει δύο νίκες.

Τα ζευγάρια των πλέι οφ στην Α1 γυναικών στο μπάσκετ (2023-24) έχουν ως εξής:

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΛΕΙ ΟΦ – Α΄ ΦΑΣΗ

1-4: Ολυμπιακός-Πρωτέας Βούλας

2-3: Παναθηναϊκός-Εσπερίδες

5-8: Ελευθερία Μοσχάτου-Ηρακλής

6-7: ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

Τα ζευγάρια των πλέι οφ στην Α1 γυναικών στο μπάσκετ (2023-24) έχουν ως εξής:

ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ

10-11: Νίκη Λευκάδας-Αθηναϊκός

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑυτοχειρία της ΑΕΛ και προβάδισμα ανόδου ο Λεβαδειακός
Επόμενο άρθροΔημήτρης Κόκοτας: Οι επιτυχίες με τον Φοίβο στα ’90s, η κόντρα με τον πατέρα του, Σταμάτη και η καρδιακή ανακοπή