Το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων», ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό,  στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς δεσπόζει στο πρόγραμμα της 17ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου στη Volley League και όλα δείχνουν πως σε μεγάλο ποσοστό θα κρίνει και την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. 

Ο αγώνας έχει όλα τα στοιχεία του τελικού αλλά έχει και αρκετές ιδιαιτερότητες. Ο Παναθηναϊκός έχει 41 βαθμούς και είναι στην πρώτη θέση, έναντι του Ολυμπιακού που ακολουθεί με 39 όμως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αβαντάζ την τελευταία αγωνιστική διότι θα υποδεχτούν τον Μίλωνα στην έδρα τους (Μελίνα Μερκούρη), ενώ ο Παναθηναϊκός έχει ρεπό.

Τα σενάρια…

Με άλλα λόγια όποια από τις δύο ομάδες καταφέρει να πάρει τρίποντο στο ντέρμπι των «αιωνίων» στο Μετς θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και μαζί το πλεονέκτημα έδρας σε ημιτελικούς και τελικούς πλέι οφ καθώς σε περίπτωση «καθαρής» νίκης δεν θα έχουμε ισοβαθμία. Παράταση στην αγωνία για το ποια ομάδα θα πάρει την πρώτη θέση θα έχουμε στην περίπτωση που το ντέρμπι κριθεί στο τάι μπρέικ καθώς θα πρέπει να περιμένουμε και το αποτέλεσμα του αγώνα Ολυμπιακός – Μίλων την 18η αγωνιστική και δεν αποκλείεται η πρώτη θέση να κριθεί στην ισοβαθμία όπου εκεί το πλεονέκτημα του θα το έχει ο Ολυμπιακός αφού στον Α γύρο είχε νικήσει με 3-1 σετ. Εάν λοιπόν ο Παναθηναϊκος νικήσει 3-2 σετ θα ανέβει στους 43 βαθμούς και ο Ολυμπιακός θα πάει στους 40 και θα χρειάζεται τρίποντο με τον Μίλωνα για να πιάσει τον Παναθηναϊκό στους 43 αλλά επειδή τα αποτελέσματα θα είναι (3-2, 1-3) ο Ολυμπιακός θα έχει το πλεονέκτημα. Εάν ο Ολυμπιακός νικήσει με 3-2 σετ τον Παναθηναϊκό θα χρειάζεται και έναν βαθμό με τον Μίλωνα για να πάρει την πρώτη θέση στην ισοβαθμία από τον Παναθηναϊκό.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας (20:00) ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την Καλαμάτα. O “Δικέφαλος του Βορρά” έχει 27 βαθμούς και βρίσκεται στην 4η θέση και κυνηγάει τον Μίλωνα που είναι τρίτος με 30 βαθμούς ύστερα και από το εξ αναβολής αγώνα που έδωσε στη Σύρο και νίκησε τον Φοίνικα 3-0. Ο ΠΑΟΚ στις δύο αγωνιστικές που απομένουν έχει να δώσει αγώνες με την Καλαμάτα στην έδρα του και με τον Φοίνικα στη Σύρο επομένως θέλει δύο τρίποντα για να ελπίζει πως θα προσπεράσει τον Μίλωνα ακόμα και με την ισοβαθμία (ο ΠΑΟΚ έχει πλεονέκτημα σε ισοβαθμία με τον Μίλωνα).

Ο “Δικέφαλος” προέρχεται από τη δύσκολη εκτός έδρας νίκη με 3-2 σετ στην Κηφισιά. Το αποτέλεσμα αλλά και η εμφάνιση “ταρακούνησε” τον Γιόσκο Μιλενκόφσκι και τους παίκτες του που θέλουν μέχρι το τέλος της σεζόν μηδενικές απώλειες αφού κάθε λάθος από εδώ και στο εξής κοστίζει ακριβά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

20.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Π.Α.Ο.Κ. – Α.Ο. Καλαμάτα 80
21.30 (Live Streaming PAO T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

18.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Πήγασος Πολίχνης – Α.Ο.Π. Κηφισιάς

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

17.00 (ΕΡΤ3): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων – Α.Ο. Φοίνικας Σύρου

Ρεπό ο Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροElite League (23η αγωνιστική): Ντέρμπι κορυφής στα Μέγαρα
Επόμενο άρθροΑντιμετώπισε την υψηλή αρτηριακή πίεση με αυτή την εύκολη άσκηση