O έμπειρος αμυντικός, πήρε θέση μέσω της γερμανικής εφημερίδα «Bild» με αφορμή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιας φωτογραφίας του με λευκό φόρεμα πάνω σε χαλί προσευχής.

«Για να σηματοδοτήσω την έναρξη του Ραμαζανιού, δημοσίευσα μια ανάρτηση στο Instagram. Ήταν ήδη ορατή δημόσια από τις 11 Μαρτίου και έφτασε σε πολλά εκατομμύρια συνδρομητές χωρίς κανείς να το επικρίνει. Τις τελευταίες ημέρες όμως η φωτογραφία έχει χρησιμοποιηθεί από κάποιους για αβάσιμες κατηγορίες. Η χειρονομία που χρησιμοποίησα είναι αυτό που λέμε δάχτυλο tawhid. Αυτό θεωρείται στο Ισλάμ ως σύμβολο της ενότητας και της ενότητας με τον Θεού. Αυτή η χειρονομία είναι ευρέως διαδεδομένη στους μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο. Ως πιστός μουσουλμάνος, ασκώ την πίστη μου, αλλά αποστασιοποιούμαι αποφασιστικά από κάθε μορφή εξτρεμισμού και κατηγορίες για ισλαμισμό. Η βία και η τρομοκρατία είναι απολύτως απαράδεκτες.

Είμαι υπέρ της ειρήνης και της ανεκτικότητας. Πολλά μέλη της οικογένειάς μου ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες. Παρόλα αυτά, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και γιορτάζουμε μαζί τις θρησκευτικές γιορτές. Ο σεβασμός και η ανεκτικότητα είναι θεμελιώδεις αρχές που όλοι υποστηρίζουμε στην οικογένειά μας. Αναγνωρίζω επίσης ότι λόγω της ανεπαρκούς προσοχής, έδωσα σε άλλους την ευκαιρία να παρερμηνεύσουν το μήνυμά μου σε μια προσπάθεια διχασμού και πόλωσης. Δεν σκοπεύω να δώσω βήμα διχασμού και ριζοσπαστικοποίησης, γι’ αυτό αποφάσισα να κάνω μια ξεκάθαρη δήλωση μετά τους δύο επιτυχημένους διεθνείς αγώνες μας. Ταυτόχρονα, δεν θα επιτρέψω να με προσβάλλουν ή να με χαρακτηρίσουν ως ισλαμιστή. Γι’ αυτό αποφάσισα να κάνω καταγγελία. Πρόκειται για δημιουργία ατμόσφαιρας και τον διχασμού. Πάντα θα αντιτίθεμαι σθεναρά. Ελπίζω ότι αυτή η διευκρίνιση θα βοηθήσει να ξεκαθαριστούν οι παρεξηγήσεις και να φανεί η αλήθεια. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τη DFB (σ.σ. γερμανική ομοσπονδία), που πάντα με στήριζε σε αυτό το θέμα».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠροβληματισμός επαγγελματιών για το οδικό δίκτυο Ανατολικού Πηλίου
Επόμενο άρθροΗ αύξηση του κατώτατου μισθού… στα βράχια της ακρίβειας