Κατακραυγή έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα πλάνα ενός βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, στα οποία φαίνεται μια ομάδα αστυνομικών να πυροβολεί και να σκοτώνει ένα 15χρονο θύμα απαγωγής.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Καλιφόρνια το 2022, αλλά οι εικόνες αυτές δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από αίτημα δημοσιογράφων, βάσει του νόμου περί δημόσιων αρχείων της Καλιφόρνιας, μόλις πρόσφατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, η Σαβάνα Γκρασιάνο, 15 ετών, πυροβολήθηκε από αστυνομικούς καθώς έτρεχε προς το μέρος τους για βοήθεια μετά την απαγωγή της από τον πατέρα της, Anthony John Graziano, 45 ετών, ενώ ένας αξιωματικός φώναζε -μάταια- στους άλλους αστυνομικούς να σταματήσουν να ρίχνουν.

 

Ο σερίφης της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο, Σάνον Ντίκους, δήλωσε πως κατά τη στιγμή των πυροβολισμών η 15χρονη φαινόταν να τρέχει προς τους αστυνομικούς κρατώντας «όπλα», αλλά το υλικό δείχνει ότι η κοπέλα δεν φέρει οτιδήποτε επικίνδυνο πάνω της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σαβάνα σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2022. Ο πατέρας της είχε δολοφονήσει την εν διαστάσει σύζυγό του, Tracy Martinez και είχε απαγάγει την κόρη του.

Στα πλάνα, το κορίτσι φαίνεται μετά από καταδίωξη του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε, να ακολουθεί τις οδηγίες αστυνομικού και να σύρεται με τα χέρια και τα γόνατά της κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου 15 στην Καλιφόρνια.

Στο βίντεο ακούγεται ο αστυνομικός να φωνάζει: «Σταματήστε να την πυροβολείτε! Είναι στο αυτοκίνητο (σ.σ.: ο δράστης)! Σταματήστε! Είναι εντάξει! Είναι στο αυτοκίνητο! (…) Σταματήστε!».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑνδρέας Μικρούτσικος: Αυτός θα είναι ο ρόλος που θα έχει στο νέο ριάλιτι του Open
Επόμενο άρθροConference League: Aπό 8.800 εισιτήρια θα πάρουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αν προκριθούν στον τελικό