O Γουέιντ Μπόλντγουιν αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης για τον Μάρτιο στην EuroLeague, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς είχε αναδειχτεί MVP του Μαρτίου και για το 2023!

H Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν η μόνη ομάδα χωρίς ήττα σε πέντε αναμετρήσεις τον Μάρτιο στην EuroLeague. Κινητήριος δύναμη των Ισραηλινών ήταν ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ, με την απόδοσή του να οδηγεί την ομάδα του λαού από τη 10η στην 7η θέση και με προοπτική να τερματίσει ακόμη και στην 6η θέση και ν’ αποφύγει τα Play-In.

Ο Γουέιντ Μπόλντγουιν είχε τον δεύτερο καλύτερο μέσο όρο βαθμών στο σύστημα αξιολόγησης, με 23,2 βαθμούς, τον τρίτο μήνα του 2024. Επιπρόσθετα, είχε 4,6 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 1,4 κλεψίματα μέσο όρο ανά αγώνα. Αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στα τρία εκ των πέντε ματς τον Μάρτιο, είχε σε μία ακόμη αναμέτρηση ήταν δεύτερος σε πόντους για την ομάδα του. Επίσης, ήταν δεύτερος στα ριμπάουντ σε δύο ματς, αν και έχει ύψος 1.93.

Η κορυφαία στιγμή του Μπόλντγουιν τον Μάρτιο δεν ήταν άλλη από την επίδοσή του στην 30ή αγωνιστική, όταν έπιασε 46 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, στη νίκη με 98-90 επί της Βιλερμπάν, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση από οποιονδήποτε άλλον παίκτη την τελευταία τριετία στην EuroLeague.

Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ έγινε μόλις ο 4ος παίκτης στην Ιστορία της EuroLeague που αναδεικνύεται back to back MVP τον ίδιο μήνα. Oι άλλοι τρεις είναι οι εξής: Ραμούνας Σισκάουσκας (Απρίλιος 2007 και 2008), Άντε Τόμιτς (Φεβρουάριος 2013 και 2014) και Σάσα Βεζένκοφ (Φεβρουάριος 2022 και 2023).

Τέλος, ο Μπόλντγουιν έγινε ο 13ος παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ που αναδεικνύεται MVP ενός μήνα και ο 5ος παίκτης των Ισραηλινών που κερδίζει τον τίτλο τον Μάρτιο.//Λ.

 



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈτοιμος ο Γιάννης Περιστεράς μετά τις επίσημες δοκιμές με Yamaha R7 στο Μιζάνο
Επόμενο άρθροΣτον… αέρα τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό Τουρνουά