Στις δηλώσεις του ενόψει του εντός έδρας αγώνα με τον Άρη (3/4, 19:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ), ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την ήττα από την ΑΕΚ, τονίζοντας πως η ομάδα του ήταν ανώτερη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην κάμερα της Cosmote TV:

Για το ματς με την ΑΕΚ: «Σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι γιατί πήγαμε εκεί με σκοπό να κερδίσουμε και δεν τα καταφέραμε, ωστόσο είμαστε και ικανοποιημένοι για το παιχνίδι που κάναμε. Νομίζω πω μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι πως παίξαμε πολύ καλά, ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και είχαμε περισσότερες ευκαιρίες.

Επίσης νομίζω πως μπορούμε να συμφωνήσουμε πως στο ποδόσφαιρο πρέπει να σκοράρεις. Αν δεν σκοράρεις στις ευκαιρίες σου μπορεί να συμβεί αυτό που έγινε χτες και να φύγεις με άδεια χέρια. Επίσης υπάρχει διαφορά μεταξύ ήττας και ισοπαλίας γιατί αν δεν μπορείς να κερδίσεις τότε σίγουρα η ισοπαλία είναι καλύτερη από την ήττα γιατί θα πάρεις τους ίδιους βαθμούς με τον αντίπαλο σου».

Για το αν θα ήταν προτιμότερο να παίξει πιο συντηρητικά στο φινάλε για να μην χάσει το ματς: «Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι λογικό εκ των υστέρων να σκεφτείς έτσι, όμως νομίζω πως αν αποφασίζαμε εκείνη τη στιγμή πως θα πηγαίναμε για την ισοπαλία και βάζαμε περισσότερο κόσμο στην άμυνα τότε θα ρισκάραμε περισσότερο με το να κερδίσει ο αντίπαλος μέτρα και να πλησιάσει την περιοχή σου και με ένα σουτ να σου δημιουργήσει πρόβλημα.

Δεν είμαι τέτοιος προπονητής. Δεν είναι αυτή η φιλοσοφία μου. Δεν είναι η φιλοσοφία μου να παίξω για την ισοπαλία και να γυρίσω την ομάδα μου μέτρα στο γήπεδο για να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που δουλεύουμε καθημερινά. Όταν παίζω για τη νίκη, τα δίνω όλα για να πάρω τη νίκη».

Για το τι περιθώρια βελτίωσης έχει η ομάδα του: «Τα αποτελέσματα θα δείξουν πόσο πολύ ακόμα μπορούμε να βελτιωθούμε. Επισκεφθήκαμε την έδρα της πρωταθλήτριας και κάναμε ένα καλό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες, κυριαρχήσαμε όμως δεν καταφέραμε να κερδίσουμε.

Πρέπει να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και ακόμα πιο επικίνδυνοι. Αυτό που μας λείπει και από τους παίκτες και από τους προπονητές είναι το να γίνουμε ακόμα πιο πολύ ανταγωνιστικοί και να πιστεύουμε ακόμα πιο πολύ στους εαυτούς μας και τη νίκη».

Για το αν θα κάνει αλλαγές κόντρα στον Άρη: «Είναι η επόμενη μέρα ενός απαιτητικού αγώνα. Κάποιοι παίκτες έχουν κάνει απλά αποκατάσταση, κάποιοι έχουν προπονηθεί ωστόσο ακόμα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες που έπαιξαν κόντρα στην ΑΕΚ.

Πρέπει να περιμένουμε την τελευταία προπόνηση για να δούμε ποιοι είναι σε θέση να παίξουν και ποιοι όχι. Επιπλέον έχουμε στο μυαλό μας πως την Κυριακή έχουμε άλλο ένα παιχνίδι και πρέπει να το συνυπολογίσουμε».

Για τον Όρτα: «Αύριο πιστεύουμε πως θα προπονηθεί με την ομάδα, όμως πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι γιατί είναι άλλο να προπονήσε και άλλο να είσαι σε κατάσταση να παίξεις. Πρέπει να δούμε την ετοιμότητα του».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024: Το πανόραμα της διοργάνωσης
Επόμενο άρθροΚορυφαία επίδοση όλων των εποχών από την Κοτσαχείλη