Αυστηροποιεί τις ποινές για την χρήση κινητών στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας

Κινητά στα σχολεία τέλος: Οι ποινές για τους μαθητές

Πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε πως «θα πρέπει να δούμε το πλαίσιο των συνεπειών», επισημαίνοντας ότι «είναι ένα θέμα που πρέπει να εξετάσουμε και θα εξετάσουμε».

Και συμπλήρωσε:«Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι επανέρχεται στο πλαίσιο συνεπειών η πενθήμερη αποβολή, όπως υπήρχε παλιά, αλλάζει το καθεστώς σε ό,τι αφορά τις απουσίες και σε ό,τι αφορά τους θύτες του bullying θα πρέπει να αλλάζουν σχολικό περιβάλλον ευκολότερα».

Οι νέες ποινές

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», όσοι μαθητές αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τα οποία εκθέτουν ή διακωμωδούν συμμαθητές τους κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, θα τιμωρούνται ακόμα και με οριστική αποβολή από το σχολείο τους. Θα πρόκειται για την αυστηρότερη των ποινών.

Από εκεί και πέρα, προτού φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο, θα είναι υποχρεωτικό οι μαθητές να παραδίδουν τα κινητά τους τηλέφωνα κάθε μέρα, στο σχολείο, με την έναρξη του μαθήματος. Οι ποινές εάν κάποιος μαθητής βρεθεί με κινητό, θα είναι από ωριαία αποβολή, ακόμα και ημερήσια, αλλά σε περίπτωση που έχει επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Τι αναφέρει η εγκύκλιος για τα κινητά στα σχολεία
Μεταξύ άλλων, για τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

  • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.
  • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου.

Εξάλλου, υπάρχει στα σχολεία ο απαραίτητος εξοπλισμός που μπορεί χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας και μόνο υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού.

newsbomb



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΦιλικά: Νέα νίκη των «πάντσερ», μοιρασιά στο «Wembley»
Επόμενο άρθροΔημήτρης Σταρόβας: «Με την κόρη μου δεν μιλάμε όσο θα ήθελα»