O Ολυμπιακός συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι, μετά την πρόκριση επί της Φερεντσβάρος και θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη φάση των «16» του Conference League τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπως προέκυψε από την κλήρωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας..

Αμέσως μετά τη λήξη της διαδικασίας ο τεχνικός της, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μιλώντας στην COSMOTE TV. Ο Βάσκος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι για να προκριθεί στα προημιτελικά η ομάδα του θα πρέπει να πιάσει υψηλό επίπεδο απόδοσης και στους δύο αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αρχικά, έχουν το σεβασμό μας. Έχουν προκριθεί πριν από εμάς. Γνωρίζω τον Σάμποριτ. Καθώς τα ματς θα είναι το πρώτο εντός έδρας και το δεύτερο εκτός, θα πρέπει να προσέχουμε πολύ», ήταν το πρώτο σχόλιο του Μεντιλίμπαρ.

Για την καλή πορεία της ομάδας του με εκείνον επικεφαλής, επισήμανε ότι «πρέπει να σκεφτόμαστε πως πάμε καλά, αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Κάθε φορά οι αντίπαλοι θα είναι πιο δύσκολοι, αλλά εμείς πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι, τόσο ομαδικά όσο και ο κάθε ποδοσφαιριστής ατομικά».

Όσο για την «απαίτηση» των φίλων του Ολυμπιακού που ζήτησαν το τρόπαιο μετά την πρόκριση επί της Φερεντσβάρος; «Αυτό είναι το κακό. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, νομίζεις ότι είναι όλα μαύρα, ενώ αν κερδίζεις γίνονται όνειρα. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα, να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα δούμε από εκεί και πέρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι γηπεδούχοι στον πρώτο αγώνα, με τον Ισπανό τεχνικό να θεωρεί ότι «στη θεωρία είναι κακό. Θεωρητικά καλύτερο είναι να παίξεις το δεύτερο ματς στην έδρα σου, γιατί θα σε βοηθήσουν περισσότεροι οι οπαδοί. Πρέπει να παίξουμε καλά και στα δύο παιχνίδια. Τα δύο τελευταία παιχνίδια που παίξαμε καλά είναι εκτός έδρας. Δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία, εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε, να είμαστε καλοί για να πετύχουμε τον στόχο μας και να προκριθούμε».

Τέλος, ο Μεντιλίμπαρ δεν θεωρεί ότι το απαιτητικό πρόγραμμα της ομάδας του θα είναι εμπόδιο: «Αυτό είναι καλό. Αυτό θέλουμε όλοι, θέλουμε να συνεχίζουμε. Δεν υπάρχει καλύτερη προπόνηση από το παιχνίδι. Μέχρι πέρυσι οι ομάδες μου έπαιζαν κάθε Κυριακή, δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚαραμπόλα με περισσότερα από 100 αυτοκίνητα σημειώθηκε στην Κίνα
Επόμενο άρθροΗ Ευρυδίκη Παπαδοπούλου στην Ινδία ως πρέσβειρα της IHAF