Η Μαρία Φαραντούρη κατά την διάρκεια της συναυλίας που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ στην Καισαριανή για την συμπλήρωση 80 χρόνων από την εκτέλεση 200 Κομμουνιστών, αφιέρωσε το «Γελαστό Παιδί» στην μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, με την ίδια να λυγίζει από συγκίνηση.

«Όταν ο άνθρωπος δίνει τη ζωή του για ένα ανώτερο ιδανικό δεν πεθαίνει ποτέ…». Με αυτά τα λόγια που έγραψε στο τελευταίο του σημείωμα ένας από τους εκτελεσθέντες της 1ης Μάη του ’44 στην Καισαριανή είχε «ντυθεί» το γήπεδο της Νήαρ Ηστ και υποδέχθηκε το πλήθος κόσμου που έδωσε το «παρών» στη μεγάλη εκδήλωση – συναυλία που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ το βράδυ του Σαββάτου για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Πρωτομαγιάς του ’44.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να το αφιερώσω στη μάνα του παλικαριού μας, στη μάνα του Παύλου Φύσσα», είπε η Μαρία Φαραντούρη από την σκηνή. «Ανάθεμα την ώρα κατάρα τη στιγμή, σκότωσαν οι φασίστες το γελαστό παιδί…», τραγούδησε όλο το γήπεδο.

Στη συνέχεια η Μάγδα Φύσσα έπεσε στην αγκαλιά του Δημήτρη Κουτσούμπα με τους δύο να είναι εμφανώς συγκινημένοι.

Στην αρχή της συναυλίας, η Φωτεινή Βελεσιώτου αφιέρωσε το τραγούδι «Βασίλεψες αστέρι μου» σε όλες τις μάνες που έχουν χάσει παιδιά, «σήμερα είναι εδώ μια, είναι εδώ η Μάγδα Φύσσα…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από την συναυλία:

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Κούπα» μετά από 40 χρόνια η Αθλέτικ
Επόμενο άρθροΜε ρεκόρ πενταετίας ξεκινάει η γιορτή στο Ηράκλειο