Με δύο ανακοινώσεις σε μικρή χρονική απόσταση η μία από την άλλη, η ελληνική ομοσπονδία βόλεϊ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Κώστα Χριστοφιδέλη στο «τιμόνι» της Εθνικής ανδρών και του Απόστολου Οικονόμου στο αντίστοιχο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών.

Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ για τον παλαίμαχο διεθνή άσο:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Κώστα Χριστοφιδέλη για την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ομάδας Πετοσφαίρισης Ανδρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Καβαλιώτης προπονητής θα οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης γεννήθηκε 26 Ιουνίου 1977 στην Καβάλα. Ως αθλητής κατέκτησε 11 τίτλους πρωταθλημάτων και 9 τίτλους Κυπέλλων και μαζί με τον Γιώργο Ντράγκοβιτς είναι οι πολυνίκες του θεσμού. Κορυφαία στιγμή με την Εθνική ομάδα ως αθλητής ήταν η 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Άρχισε την προπονητική του καριέρα το 2019 από την Ανόρθωση Κύπρου. Μετά από τρεις σεζόν στο κυπριακό πρωτάθλημα το καλοκαίρι του 2022 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Κηφισιάς την οποία οδήγησε στην παρθενική συμμετοχή της στα Κύπελλα Ευρώπης. Τη σεζόν 2023-24 ανανέωσε με τον Α.Ο.Π.Κηφισιάς και διεκδικεί με αξιώσεις και πάλι την 5η θέση στη Volley League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης προπονητικά πέρασε το κατώφλι της Εθνικής ανδρών το 2022 όταν μαζί με τον Γιώργο Στεφάνου ανέλαβαν βοηθοί του Ιταλού προπονητή Ντάντε Μπονιφάντε με κορυφαία στιγμή την πρόκριση και τη συμμετοχή του Εθνικού συγκροτήματος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2023».

Η ανακοίνωση για τον Οικονόμου:

Την ευθύνη για να οδηγήσει την Εθνική γυναικών στους προκριματικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχει στο εξής ο Απόστολος Οικονόμου. Ο Έλληνας προπονητής διαδέχεται τον Γιουνούς Οτσάλ στον πάγκο της «γαλανόλευκης», όπου επιστρέφει μετά από 11 χρόνια.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τον 42χρονο προπονητή: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Απόστολο Οικονόμου για την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ομάδας Γυναικών.

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τον πάγκο της Εθνικής Γυναικών ο Λαρισαίος προπονητής θα οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Απόστολος Οικονόμου που αυτό το διάστημα βρίσκεται στην Ελβετία και στην Λουγκάνο, επιστρέφει στις Εθνικές ομάδες μετά το 2013. Ο Απόστολος Οικονόμου γεννήθηκε στην Λάρισα στις 27 Μαρτίου του 1982 και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2004 ως βοηθός προπονητής στον ΣΠΑ Καρδίτσας και από το 2005 μέχρι το 2011 ήταν στον πάγκο της ΕΑ Λαρίσης.

Τις σεζόν 2011-2012 και 2013-2014 ήταν στην ΑΕΚ, κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα Ελλάδας το 2012 και το σούπερ καπ ένα χρόνο αργότερα. Τη σεζόν 2014-2015 ήταν στην Κύπρο και στην ΑΕΚ Λάρνακας και στην συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΑΟ Θήρας, όπου έκατσε στην Σαντορίνη μέχρι το 2017.

Η διετία 2017-2019 βρήκε τον Απόστολο Οικονόμου στην Φινλανδία και την OrPo όπου κατέκτησε το κύπελλο Φινλανδίας, για να επιστρέψει μετά εκ νέου στις Κυκλάδες αλλά αυτή τη φορά για τον Πανναξιακό. Από τη Νάξο αποχώρησε τη σεζόν 2020-2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τον Δεκέμβριο του 2020 συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο πανηγύρισε τη σεζόν 2021-2022 το Κύπελλο Ελλάδος. Από το καλοκαίρι του 2022 ο Απόστολος Οικονόμου είναι προπονητής της Ελβετικής Λουγκάνο.

Πέρυσι ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο Ελβετίας και κατέλαβε την 3η θέση στο πρωτάθλημα, ενώ φέτος θα διεκδικήσει το προσεχές Σάββατο το Κύπελλο Ελβετίας με αντίπαλο την Νοσατέλ. Ο Απόστολος Οικονόμου έχει βρεθεί στο παρελθόν στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και συγκεκριμένα το 2011 ως προπονητής της Εθνικής Νεανίδων, κατακτώντας την 2η θέση στο Βαλκανικό Κ20 και από το 2012 έως το 2013 ήταν άμεσος συνεργάτης του Τάκη Φλώρου στην Εθνική Γυναικών.»

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓεωργιάδης: «Θα ζητήσω εξουσιοδότηση για να μπορούν να συνάπτουν οι ιδιώτες γιατροί σχέση με τα δημόσια νοσοκομεία»
Επόμενο άρθροΝίκη-θρίλερ για την ΑΕΚ, 88-85 το Μαρούσι