Τα πρώτα λεπτά του Ολυμπιακού στο “Σουκρού Σαράτσογλου” κύλησαν φυσιολογικά, με την μπάλα να μην έχει μείνει στα πόδια παικτών της Φενέρ και κυρίως να έχει όρεξη να παίξει δυνατά. Όλα αυτά όμως άλλαξαν στο 11ο λεπτό, με τον Καβετσί να υποδέχεται μια έξοχη πάσα από τον Σιμάνσκι, με τον Τούρκο να τελειώνει με ωραίο σουτ την φάση, γράφοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους, λίγο μετά την συμπλήρωση 10 λεπτών. Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκαναν τα πάντα για να βγουν μπροστά, καθώς δεν μπορούσαν να αφήσουν πολλά μέτρα στους παίκτες του Καρτάλ, με τον Φρεντ να είναι αυτός που είχε τα ηνία του κέντρου, περιορίζοντας αρκετά τους “ερυθρόλευκους”. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στην φάση του Σιμάνσκι, μετά από απομάκρυνση του Κάρμο, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης Στίλερ έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο Τζολάκης έστειλε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά
(INTIME)

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός θέλησε να γίνει πιο απειλητικός, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο. Το 1-0 δεν έφτανε στην Φενέρ που και η ίδια δεν ήξερε αν ήθελε να κυνηγήσει το 2ο γκολ, καθώς οι “ερυθρόλευκοι” ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την ζημιά στους Τούρκους. Το ρευστό σκορ, έδωσε την ευκαιρία στο Μεντιλίμπαρ να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Ιμπόρα και τον Μασούρα, θέλοντας να δώσει ανάσες στους παίκτες και να φρεσκάρει την ανασταλτική του εικόνα. Οι Τούρκοι δεν είχαν σπουδαίες στιγμές ακόμα και με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, αναμένοντας τον Ολυμπιακό να βγει από τα “καρέ” του. Στο 78ο λεπτό ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ του Μασούρα εξουδετερώθηκε από τον Λιβάκοβιτς ο οποίος κράτησε το 0 στην εστία του. Το σκορ στα τελευταία λεπτά δεν άλλαζε, με την Φενερμπαχτσέ να μην έχει κλασσικές ευκαιρίες για να απειλήσει τους “ερυθρόλευκους” οι οποίοι έπαιζαν αρκετά κλειστά στην άμυνα. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης οδηγώντας τις δυο ομάδες στον έξτρα χρόνο.

Στην παράταση ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει ενέργεια και να βγαίνει κατά κύματα μπροστά για να βρει το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση. Στο 103′ ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ, γεμίζοντας στην περιοχή, ο Ιμπόρα πήρε την κεφαλιά, με τον Λιβάκοβιτς να αποκρούει με το πόδι και την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι. Στη συνέχεια ο Κάρμο πήρε το ριμπάουντ, με τον Τζίκου να διώχνει στην γραμμή την προσπάθεια του Πορτογάλου αμυντικού. Το πρώτο μισό της παράτασης έληξε με το σκορ να μην αλλάζει. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αλλάξει πολλά πράγματα με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στην διαδικασία των πέναλτι. Ταυτόχρονα στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ντόη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πέναλτι: (0-0)

Ελ Καμπί: Εύστοχο
Τάντιτς: Άστοχο
Ελ Αραμπί: Άστοχο
Μπατσουαγί: Εύστοχο
Όρτα: Εύστοχο
Ουντέρ: Άστοχο
Μασούρας: Εύστοχο
Τζικού: Εύστοχο
Ρόντινέι: Άστοχο
Μπονούτσι: Άστοχο

ΓΚΟΛ: Καβετσί 11′
Κίτρινες: Ορτέγκα 36′, Ποντένσε 60′, Τζολάκης 60′, Ντόη 72′, Μασούρας 90+4′, Σιμάνσκι 94′, Έσε 112′
Κόκκινες: Ντόη 120+3′

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσαγί-Σάμουελ, Τζικού, Μπεκάο (Σογιουντσού 100′), Καντιόγλου, Σ. Σιμάνσκι (Κρούνιτς 106′), Γιούκσεκ, Φρεντ, Καχβετσί, Τάντιτς, Τζέκο (Μπατσουαγί 74′)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα (Ρίτσαρντς 89′), Τσικίνιο (Όρτα 109′), Έσε, Φορτούνης (Ελ Αραμπί 109′), Ποντένσε (Μασούρας 64′), Γιόβετιτς (Ιμπόρα 46′), Ελ Κααμπί

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Ευχής στον Βόλο: Μ.Δευτέρα περπατάμε στα βήματα της πρώτης ευχής
Επόμενο άρθροΚρήτη: Προφυλακιστέος ο 45χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού