«Πόσες ακόμη Γυναίκες θύματα Έμφυλης Βίας πρέπει να θρηνήσουμε μέχρι να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα;», ρωτά η τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου σε δήλωση της σχετικά με τη νέα γυναικοκτονία χθες στους Αγίους Αναργύρους, όπου «μια γυναίκα έπεσε νεκρή από το χέρι του συντρόφου της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, όπου είχε μεταβεί λίγα λεπτά νωρίτερα προκειμένου να καταγγείλει το σύντροφό της και να ζητήσει βοήθεια».

Η κυρία Νοτοπούλου αναφέρει ότι τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα συγκλονίζουν και τονίζει ότι τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Συγκεκριμένα: «Τι έκανε η Αστυνομία για να προστατεύσει τη Γυναίκα που πήγε να ζητήσει βοήθεια; Γιατί έφυγε δίχως να λάβει τη βοήθεια που ζήτησε; Αληθεύει ότι η 28χρονη γυναίκα ζήτησε συνοδεία περιπολικού για να πάει σπίτι της αλλά λόγω υποστελέχωσης του Α.Τ έφυγε χωρίς να λάβει καμία βοήθεια; Αληθεύει ότι στο παρελθόν η 28χρονη γυναίκα είχε υποβάλλει μήνυση για ξυλοδαρμό και βιασμό τον πρώην σύντροφό της;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνει ότι «δυστυχώς, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα καταγγέλλει την κακοποίησή της στις αρχές και τελικά δολοφονείται, αποδεικνύοντας με τον πιο τραγικό τρόπο πως οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας δεν είναι αρκετές».

Η κυρία Νοτοπούλου σημειώνει ότι «απαιτείται επαρκής στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών με λειτουργία ξενώνων φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες με αυξημένη χρηματοδότηση και μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό. Με ενίσχυση του Δικτύου Δομών για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας». «Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην λείψει ξανά Καμία», αναφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚλοπ: «Πρέπει να παραμείνουμε θετικοί»
Επόμενο άρθρο«Μπορντώ στην Κυψέλη»: Το νέο βιβλίο της Φραντζέσκας Γιαννακού μόλις κυκλοφόρησε