Καθοριστικό βήμα για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας για 22η φορά στην ιστορία τους έκαναν οι “μπιανκονέρι”, που νίκησαν εύκολα στον πρώτο ημιτελικό τη Λάτσιο με 2-0 στο “Allianz Stadium”.

Μόλις τέσσερις μέρες μετά την προηγούμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 30η αγωνιστική της Serie A και τη νίκη των “λατσιάλι” με 1-0 στη Ρώμη, η Γιουβέντους πήρε το… αίμα της πίσω, με δύο “χτυπήματα” στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης η καταπληκτική κάθετη πάσα του Καμπιάσο βρήκε τον Κιέζα στο χώρο κι ο διεθνής Ιταλός επιθετικός νίκησε τον Χρήστο Μανδά (βασικός σε άλλο ένα ματς) για το 1-0 των “μπιανκονέρι”. Στο 64′ από την ασίστ του ΜακΚένι, ο Βλάχοβιτς έκανε το 2-0 για τη “Γηραιά Κυρία”, χαρίζοντας στην ομάδα του ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα.

Η Λάτσιο είχε τη δική της μεγάλη στιγμή στο 39′, με την προσπάθεια του Λουίς Αλμπέρτο να χτυπάει στο δοκάρι του Περίν, ενώ στο 86′ ο Μανδάς έκανε μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Γουεά, διατηρώντας το σκορ στα επίπεδα του 2-0. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Απριλίου στο “Olimpico” της Ρώμης.//



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΆβολη ισοπαλία στο Λονδίνο – www.ertsports.gr
Επόμενο άρθροΡωσία: O ΟΗΕ να καταδικάσει το ισραηλινό πλήγμα στο προξενικό γραφείο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό