Τους μεγάλους Θεσσαλούς δημιουργούς, τον στιχουργό Κώστα Βίρβο και τον συνθέτη Μπάμπη Μπακάλη τιμούν Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας και Τρικάλων, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των δυο νομών, τέσσερις δήμοι της Δυτικής Θεσσαλίας και τα δύο Μουσικά Σχολεία Καρδίτσας και Τρικάλων με μουσικές παραστάσεις αφιερώματα, τη Δευτέρα, 8 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, και στις 16 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Καρδίτσα και Τρίκαλα τιμούν τους μεγάλους δημιουργούς Μπάμπη Μπακάλη και Κώστα Βίρβο

Ο στιχουργός Κώστας Βίρβος από τα Τρίκαλα (πατρογονική καταγωγή, Κρανιά Ασπροποτάμου) και ο συνθέτης Μπάμπης Μπακάλης, από τα Κανάλια Καρδίτσας υπήρξαν φίλοι και συνδημιουργοί πολλών τραγουδιών, μεγάλες επιτυχίες, που συνδέθηκαν με το λαϊκό τραγούδι. Σήμερα στα Κανάλια, οι εμπλεκόμενοι με τα αφιερώματα φορείς, καθώς και συγγενείς του συνθέτη, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, καλώντας τον κόσμο να παραστεί στα μουσικά αφιερώματα. Ο διευθυντής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Καρδίτσας κ. Ζαχαρής τόνισε ότι η συνέντευξη τύπου δόθηκε συμβολικά στη γενέτειρα του Μπάμπη Μπακάλη, επισημαίνοντας ότι αυτή η μεγάλη σύμπραξη δείχνει στην πράξη πως μπορεί να συνεργαστεί η Δυτική Θεσσαλία για να προβληθεί η παιδεία και ο πολιτισμός. Ο Δ/ντής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν.Τρικάλων κ. Καπανιάρης, ο οποίος είχε και την ιδέα αυτής της συνεργασίας, υπογράμμισε ότι ο Μπακάλης , ο Βίρβος, ο Δερβενιώτης, ο Καλδάρας ήταν φίλοι και είχαν δημιουργήσει σύνδεσμο Θεσσαλών, ενώ έγραψαν “χρυσές” σελίδες στο ελληνικό τραγούδι, εκπροσωπώντας τη Θεσσαλία. Αυτή τη Θεσσαλική συνείδηση, τόνισε ο κ. Καπανιάρης, υπηρετούν οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, οι οποίες γίνονται μεταξύ των δυο Μουσικών Σχολείων και “παντρεύουν” την τοπική αυτοδιοίκηση σε επίπεδο Περιφέρειας. Ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Θεολόγης είπε ότι “μεγαλώσαμε ακούγοντας και τραγουδώντας τραγούδια των Μπάμπη Μπακάλη και Κώστα Βίρβου. Αν καταφέρουμε μέσω των εκδηλώσεων η νέα γενιά να αγαπήσει αυτά τα τραγούδια θα είναι μεγάλη επιτυχία”. Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τέλιος υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει πάντα εκδηλώσεις οι οποίες αναδεικνύουν σημαντικούς καλλιτέχνες από την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία γενικότερα.

Καρδίτσα και Τρίκαλα τιμούν τους μεγάλους δημιουργούς Μπάμπη Μπακάλη και Κώστα ΒίρβοΚαρδίτσα και Τρίκαλα τιμούν τους μεγάλους δημιουργούς Μπάμπη Μπακάλη και Κώστα Βίρβο
Συγγενείς του Μπάμπη Μπακάλη

Στη συνέντευξη τύπου, τοποθετήθηκαν, μεταξύ άλλων οι Διευθυντές των Μουσικών Σχολείων Καρδίτσας και Τρικάλων κ. Λίτσιος και κ. Κολοβελώνη αντίστοιχα, καθώς και η σύμβουλος κ. Καραγιάννη, μίλησαν για τη μουσική σύμπραξη των δυο σχολείων, η οποία διδάσκει και στους μαθητές την πολιτιστική ταυτότητα της Δυτικής Θεσσαλίας, Επίσης τοποθετήθηκαν, εκ μέρους του δήμου Μουζακίου η κ. Δασκάλου, η πρόεδρος της κοινότητας Καναλίων κ. Σδρόλια,, η οποία μεταξύ άλλων ότι στο Μουσείου του χωριού υπάρχει φωτογραφικό και μουσικό αρχείο του Μπάμπη Μπακάλη, καθώς και συγγενείς και φίλοι του συνθέτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΛάσο: «Χρειαζόμαστε μια τέλεια εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό»
Επόμενο άρθροΠαναθηναϊκός: Η παρακάμερα του ντέρμπι με την ΑΕΚ