Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού επιβλήθηκε εκτός έδρας της Ελευθερίας Μοσχάτου με 49-77 και έπαιξαν αρκετές από τις νεαρές αθλήτριες του «τριφυλλιού».

Άνετη νίκη για τις «μαχητικές ψυχές» που νίκησαν άνετα την Ελευθερία στο Μοσχάτο για την 8η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ γυναικών. Το «τριφύλλι» πήρε ένα ακόμα εύκολο δίποντο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα αγωνίστηκε με μαύρο πένθος εις ένδειξη μνήμη της Ρούξι Ντουμιτρέσκου.

Επιπλέον πριν την έναρξη του ματς τιμήθηκε η Λιλιάνα Καρακασίδου που πριν επανέλθει στον Παναθηναϊκό αγωνιζόταν για την ομάδα του Μοσχάτου. Επιπλέον δόθηκε και μια ανθοδέσμη στην τιμ μάνατζερ του Παναθηναϊκού Λολίτα Λύμουρα που έχει σήμερα τα γενέθλια της.

Στο αγωνιστικό κομμάτι στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να πατήσει γκάζι και οι γηπεδούχες ήταν κοντά στο σκορ με αποτέλεσμα το σκορ να λήξει με 13-16. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΠΑΟ ανέβασε στροφές σκόραρε με μεγαλύτερη συχνότητα και κλείδωσε τον αντίπαλο αμυντικά με αποτέλεσμα να πάρει διαφορά ασφαλείας στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με 24-38. Παρόμοιο με το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν και το τρίτο καθώς οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη έκαναν εξαιρετική δουλειά και πήρα ευρύ προβάδισμα με 34-60.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και το αξιοσημείωτο ήταν ότι έπαιξαν πολλές νεαρές αθλήτριες του «τριφυλλιού» όπως οι Καμπάκα, Μπάτσιου, Πατσιάτζη και Υφαντοπούλου. Ο Παναθηναϊκός είχε πλουραλισμό στο σκοράρισμα και το βάρος του σκοραρίσματος σήκωσαν οι Παυλοπούλου (13π.), Σωτηρίου (12π.) και Αλέιν (11π.).

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 24-38, 34-60, 49-77

Ελευθερία Μοσχάτου (Χατζηδάκη): Σπόλιαρ 7, Νάτσκου 1, Αλιφραγκή, Κινγκ 10, Λέρη 5(1), Ταμπάκου 5, Σπαθάρου 9(2), Κάισερ 12.

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Σταμολάμπρου 7(1), Παυλοπούλου 13(1), Καμπάκα, Τσβίτκοβιτς 9(1), Μπάτσιου 3(1), Σωτηρίου 12(2), Πατσιάτζη 3, Τζόουνς 8, Θεοδωρομανωλάκη 8(2), Αλέιν 11, Χαιριστανίδου 3(1), Υφαντοπούλου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο πρώτο Dance Workshop “Dancing Histor(y)ies” στον Βόλο
Επόμενο άρθροΜακρόν και Ζελένσκι συζήτησαν την περαιτέρω στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας