Η «καρδιά» της αγωνιστικής ποδηλασίας δρόμου χτυπάει στην Ελλάδα από τις 15 έως τις 19 Μαΐου 2024, με την διοργάνωση του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, όπου είκοσι ομάδες από όλο τον κόσμο με 120 αθλητές, ανάμεσά τους και οι εθνικές ομάδες Ελλάδας και Κύπρου, θα δώσουν τη μεγάλη μάχη για την κατάκτηση της κορυφής.

Το Υπουργείο Αθλητισμού, δια του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Βρούτση, και η Οργανωτική Επιτροπή Cycling Greece, έχουν σχεδιάσει μια διοργάνωση που θα διασχίσει από βορρά προς νότο τη «ραχοκοκαλιά» της χώρας, εκκινώντας στις 15/5 από τη Θεσσαλονίκη και τερματίζοντας στις 19/5 την Αθήνα (Ακρόπολη-Καλλιμάρμαρο). Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να συμβάλλουν στην εξάπλωση του αθλήματος της ποδηλασίας, στην εμπέδωση της ποδηλατικής συνείδησης και στην προβολή της Ελλάδας ως ιδανικό προορισμό παγκόσμιων μεγάλων αθλητικών γεγονότων και αθλητικού τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Cycling Greece, Γιώργος Λεβεντάκης, δήλωσε: «Η διοργάνωση του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, είναι μια από τις πιο εμβληματικές διοργανώσεις της χώρας, η οποία πρωτίστως έχει στόχο την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Προσελκύει δημοσιότητα και τουρισμό στους εκπληκτικούς -και σε πολλούς άγνωστους μέχρι σήμερα- ελληνικούς προορισμούς, τόσο στο εξωτερικό, όσο όμως και στο εσωτερικό. O ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 φιλοδοξεί επίσης, μέσα από τις 20 προσκεκλημένες ομάδες, να περάσει στη συνείδηση του ποδηλατικού κοινού τη λαχτάρα της επίσκεψης στη χώρα μας, ώστε να ποδηλατήσουν στις τοποθεσίες που θα έχουν διανύσει οι αγωνιζόμενοι. Αποφέρει σημαντικά οφέλη στην απασχόληση, την τοπική οικονομία, τις τοπικές κοινωνίες και σε όλη την Ελληνική Περιφέρεια. Ταυτόχρονα, μέσω των αγώνων, προβάλλεται η τεράστια ανεξάντλητη πολιτιστική κληρονομιά μας. Αναδεικνύουμε συνεχώς την αξία ενασχόλησης με την άθληση μέσα από τις πλούσιες παράλληλες δράσεις για τη νεολαία μας. Εμπνέουμε οικογένειες να στρέψουν τα παιδιά τους σε ένα ευγενές οικολογικό σπορ. Περνάμε μηνύματα προαγωγής της υγείας και της φιλοσοφίας του “ευ ζην”, που έχουμε κληρονομήσει μέσα από τη μακρόχρονη παράδοση της Ελλάδας στον αθλητισμό, την αγωνιστικότητα και την ευγενή άμιλλα».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Cycling Greece, Νίκος Γιαννακάκος, δήλωσε: «Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος 2024 είναι μια πενθήμερη διεθνής διοργάνωση που, με πρωτοβουλία του υπουργού Αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση, και τις συντονισμένες ενέργειες της ομάδας μας στη Cycling Greece, θα δώσει την ευκαιρία σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε περισσότερες από 150 χώρες, μέσω της παγκόσμιας διανομής του τηλεοπτικού σήματος, να απολαύσουν 5 ημέρες αγωνιστικής ποδηλασίας πολύ υψηλού επιπέδου. Στη φετινή διαδρομή, που θα ενώσει την Ευρωπαϊκή πόλη Αθλητισμού, τη Θεσσαλονίκη, με την πρωτεύουσα, Αθήνα, σε μια διαδρομή περίπου 800 χιλιομέτρων, μοναδικού φυσικού κάλλους, οι 120 επαγγελματίες αθλητές από όλο τον κόσμο με τις 20 ομάδες τους θα διεκδικήσουν τη γαλάζια φανέλα της γενικής κατάταξης μεταξύ 15 και19 Μαΐου 2024. Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της Cycling Greece, με πρεσβευτή τον Παραολυμπιονίκη μας Νίκο Παπαγγελή, η συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία στον αθλητισμό βρίσκεται στο επίκεντρο, αναδεικνύοντας τις ενέργειες που καθημερινά αγκαλιάζουν τους συνανθρώπους μας, ώστε να αποτελούν ισότιμα μέλη της κοινωνίας σε κάθε επίπεδο. Επίσης, για τις ανάγκες του αγώνα, αλλά κυρίως για την ομορφιά της συμμετοχής, με πρέσβειρα Εθελοντισμού την παγκόσμια πρωταθλήτρια και αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Βασιλική Μιλλούση, ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος 2024 θα έχει έντονη εθελοντική παρουσία και υπόσχεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι παράλληλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις που θα πλαισιώσουν τον αγώνα σε όλη του τη διαδρομή στις πόλεις εκκινήσεων και τερματισμών, θα δώσουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να έρθουν πιο κοντά στο ποδήλατο και να απολαύσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την αγωνιστική δράση. Τέλος, η εκκίνηση του 5ου ΕΤΑΠ, στις 19 Μαΐου, στην περιοχή της Ακρόπολης, με μια μοναδική διαδρομή στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, 10 θεαματικές στροφές στο σιρκουί του κέντρου της Αθήνας και τερματισμό στην περιοχή του “Καλλιμάρμαρου” Παναθηναϊκού Σταδίου, θα αποτελέσουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για όλους να θαυμάσουν από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών. Σας προσκαλούμε να είστε όλοι εκεί».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑυστραλία: Διασώθηκαν 152 άτομα από πλημμυρισμένες περιοχές στη Νέα Νότια Ουαλία
Επόμενο άρθροH Meta θα αναγνωρίζει το περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη