Όταν χθες το πρωί ο ιδιοκτήτης ενός μίνι μάρκετ στον Άγιο Παντελεήμονα κάλεσε την αστυνομία καθώς είδε έξω από το κατάστημα του τρία ύποπτα άτομα, θεωρώντας ότι επρόκειτο να τον ληστέψουν, δεν περίμενε ότι θα ήταν… αστυνομικοί.

Είχαν μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με καπέλο τύπου τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου ενώ ήταν μαζί τους και ένα ακόμα τρίτο άγνωστο άτομο. Ένας υπάλληλος κοντινού καταστήματος ενημέρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, αστυνομικοί του οποίου πήγαν άμεσα στο σημείο και ακινητοποίησαν τα δύο άτομα. Όμως τότε εκείνοι τους δήλωσαν την ιδιότητα τους και πήραν το δρόμο για την λεωφόρο Κηφισίας όπου είναι τα γραφεία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για έναν Ανθυπαστυνόμο 57 ετών και έναν Αρχιφύλακα 53 ετών, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση αργίας από την υπηρεσία του από τις αρχές του 2024. Όπως φέρεται να είπε ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ στους αστυνομικούς, «ο ένας εξ’ αυτών τον πλησίασε και του είπε «Ασφάλεια, έλα μέσα», τραβώντας τον από το χέρι και απαιτώντας να μπουν μέσα στο κατάστημα. Με τον ίδιο τρόπο τρεις άγνωστοι δράστες τον είχαν ληστέψει στις αρχές Φεβρουαρίου και πάλι μέσα στο κατάστημα. Έβαλε τις φωνές και ένας υπάλληλος απέναντι καταστήματος τον άκουσε».

Οι δυο αστυνομικοί έδωσαν μια δική τους εκδοχή για την παρουσία τους εκεί. Ο μεν 57χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι «είχε πληροφορία από την υπηρεσία του, πως το συγκεκριμένο κατάστημα εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών και πιθανώς υπάρχουν πλαστά έγγραφα μέσα σε αυτό» ενώ ο δεύτερος δεν είπε πότε ότι βρίσκεται σε κατάσταση αργίας και οργανικά ανήκει σε άλλη υπηρεσία από τον 57χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι συλληφθέντες υπέπεσαν σε αντιφάσεις μιλώντας τόσο στους αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, όσο και στο Εσωτερικών Υποθέσεων και για το μέσο μεταφοράς που είχαν αλλά και για τον πραγματικό λόγο για τον οποίο βρίσκονταν γύρω από το κατάστημα. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των κατηγορουμένων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  • -2- μαχαίρια, από τα οποία το ένα τύπου σουγιά,
  • -2- σιδερογροθιές,
  • -230- φυσίγγια,
  • -3- γεμιστήρες πιστολιού και
  • κυνηγετικό μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠόλο: Χαλαρός παρά τις απουσίες ο Ολυμπιακός πριν την Μπρέσια
Επόμενο άρθροΣυνέχισε το αήττητο ο Ολυμπιακός