Η διοίκηση της αγγλικής ομάδας συναντήθηκε με τον Βραζιλιάνο άσο και συμφώνησαν στην επέκταση του συμβολαίου του, που έληγε το καλοκαίρι του 2026, για δύο επιπλέον χρόνια. Ο 25χρονος διεθνής αμυντικός χαφ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2020 από τη Λυών και από τότε έχει 83 συμμετοχές και 13 γκολ με τη φανέλα της ομάδας της βόρειας Αγγλίας.

Σύμφωνα με ΜΜΕ του Παρισιού, η πρωταθλήτρια Γαλλίας έχει δώσει τα χέρια με τον ατζέντη του και το καλοκαίρι θα πληρώσει την ρήτρα εξαγοράς, που είναι στα 110 εκατ. ευρώ (!), για να πάρει τα δικαιώματα του, έχοντας συμφωνήσει μαζί του σε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ και ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει εισηγηθεί την απόκτησή του.

Αγγλικά ΜΜΕ αποκάλυψαν την Πέμπτη (25/4) το… μυστικό στη ρήτρα εξαγοράς που υπάρχει στο συμβόλαιο του με τη Νιούκαστλ. Συγκεκριμένα, η ρήτρα των 110 εκατ. ευρώ έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια, από το τέλος της τελευταίας εβδομάδας του Μαΐου, έως τις αρχές της τελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου!

Αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη στο συγκεκριμένο διάστημα τότε η Νιούκαστλ θα έχει το δικαίωμα να απαιτήσει οποιοδήποτε ποσό για την παραχώρηση του ή να τον κρατήσει στο “Σεντ Τζέιμς Παρκ”.

Η διοίκηση πάντως της Νιούκαστλ σκέφτεται σοβαρά πλέον την παραχώρησή του, ώστε να ισορροπήσει τα οικονομικά της, σύμφωνα με τους κανονισμούς της λίγκας (Premier League Financial Fair Play), και να χρηματοδοτήσει έτσι τις καλοκαιρινές μεταγραφές. Για τον Γκιμαράες έχει δείξει επίσης ενδιαφέρον η Άρσεναλ, αλλά η ομάδα της βόρειας Αγγλίας προτιμά να τον παραχωρήσει στο εξωτερικό.//Λ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις αποζημιώσεις πλημμυροπαθών της Μαγνησίας
Επόμενο άρθροΕπιστολική ψήφος: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για εγγραφή