Οι “πράσινοι” ηττήθηκαν από τον “δικέφαλο του βορρά” με 3-2 σετ, αλλά σε συνδυασμό της πρώτης αναμέτρησης στην Πυλαία και την νίκη με 3-0, κατέκτησαν τον League Cup για τέταρτη φορά σε πέντε χρόνια.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου δεν μπήκε καλά στον τελικό του League Cup, με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που οδηγούσε την κούρσα στο σκορ. Οι παίκτες του “δικεφάλου του βορρά” είχαν πολλές ευκαιρίες να χτίσουν διαφορά πόντων από την αρχή του πρώτου σετ, αλλά ο Παναθηναϊκός έμεινε κοντά στα μέσα του πρώτο σετ με 12-11 υπέρ των φιλοξενούμενων. Εκεί έγινε η αντεπίθεση των γηπεδούχων προσπερνώντας στο σκορ και κλείνοντας το σετ με 29-27, κάνοντας μια μικρή ανατροπή για να πάρουν το προβάδισμα.

Στο δεύτερο σετ οι “πράσινοι” ήταν τελείως διαφορετικοί, κρατώντας από την αρχή το προβάδισμα της αναμέτρησης, χτίζοντας πάνω σε μια διαφορά έξι πόντων (11-5). Τα μπλοκ και οι πόντοι σε πρώτο χρόνο ήταν αυτοί που έδωσαν και το δεύτερο σετ στο Παναθηναϊκό, που είχε ως αποτέλεσμα και την κατάκτηση του League Cup λόγω της νίκης με 3-0 στην Πυλαία.

Στο τρίτο σετ, έχοντας βγάλει και οι δυο ομάδες το άγχος της αναμέτρησης από πάνω τους , έγινε ένα εκπληκτικό ματς με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που προσπάθησε να το κατακτήσει. Είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά και πάλι οι παίκτες του “τριφυλλιού” είχαν τις λύσεις για να κάνουν την ανατροπή και να φτάσουν στην ανατροπή λίγο πριν το τέλος (21-20). Εκεί οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να πάρουν το σετ με 26-24 αντέχοντας στην πίεση και με το μπλοκ τους στέρησαν το απόλυτο 3-0 στον Παναθηναϊκό.

Στο 4ο σετ οι φιλοξενούμενοι έδωσαν την δικιά τους παράσταση για να ισοφαρίσουν στο σετ με 2-2, έχοντας τα ηνία της αναμέτρησης από τους πρώτους πόντους. Η διαφορά εκτοξεύτηκε και στο double score με 16-8 υπέρ των φιλοξενούμενων που θέλησαν να χαλάσουν την γιορτή των “πράσινων” κλείνοντας το σετ στο 25-19.

Στο τελευταίο σετ ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την ανατροπή με 15-11, αλλά λόγω της ήττας στο πρώτο παιχνίδι μ 3-0 στην Πυλαία ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο του League Cup για τέταρτη φορά σε πέντε χρόνια.

 

Τα σετ: 2-3(29-27, 25-23, 24-26, 19-25, 11-15)

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνολικά 88 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Επόμενο άρθροΤα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής στη Γ’ Εθνική