O αθλητικός “κολοσσός” ένδυσης αποφάσισε να μην βγάλει στην διαθεσιμότητα την φανέλα με τον αριθμό που κάνει αναφορά στα τάγματα εφόδου της ναζιστικής Γερμανίας του 2ου Παγκοσμίου πολέμου, με κωδική ονομασία “SS”.

Η Adidas έχει δείξει τον δρόμο προς την εξατομίκευση των προϊόντων της σε όλα τα είδη που έχει στο επίσημο site της. Αυτή την φορά όμως οι αντιδράσεις για ένα προϊόν της έφερε τον διχασμό στους φίλους του αθλητισμού. Συγκεκριμένα στην φανέλα της εθνικής Γερμανίας, ο κάθε υποψήφιος αγοραστής της επίσημης φανέλας της “nationalmannschaft” μπορεί να βάλει όποιο νούμερο θέλει, αλλά και το δικό του όνομα. Σε μια από αυτές τις επιλογές εμφανίστηκε το νούμερο “44” που μοιάζει πάρα πολύ στο σύμβολο των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής Γερμανίας κατά των 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, τα λεγόμενα “SS”. Η Adidas με ανακοίνωση της έσπευσε να δικαιολογηθεί και να καταργήσει την επιλογή της εξατομίκευσης του προϊόντος.

Η ανακοίνωση της Adidas:

«Εμείς ως εταιρεία, έχουμε δεσμευτεί να είμαστε απέναντι στην ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό, τη βία και το μίσος σε κάθε μορφή. Θα εμποδίσουμε την εξατομίκευση των φανελών»

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔιπλωματική εξόρμηση Ερντογάν μετά τις εκλογές και τη γιορτή του Ραμαζανίου
Επόμενο άρθροΚιλκίς: Εμπρησμός αυτοκινήτου που ανήκει σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.