Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Volvo στοχεύει ξεκάθαρα προς την ηλεκτροκίνηση και η γκάμα της συνεχώς μεγαλώνει. Με επιλογές βενζινοκίνητες, υβριδικές, Plug-in και αμιγώς ηλεκτρικές, η εταιρία προχωρά στην εκ νέου «βάφτιση» μερικών μοντέλων με σκοπό να γίνει η γκάμα της ακόμα πιο κατανοητή. Μία ακόμα αλλαγή που φέρνει η ηλεκτροκίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μέλλον, τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της δεν θα ονομάζονται πλέον “Recharge”. Ως αποτέλεσμα, τα ήδη υπάρχοντα ηλεκτρικά XC40 Recharge και C40 Recharge μετονομάζονται πλέον σε EX40 και EC40, αντίστοιχα. Αυτά έρχονται να προστεθούν στα άλλα EV της Volvo, όπως το μικρότερο crossover EX30 και το μεγάλου μεγέθους SUV EX90.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, τα plug-in υβριδικά όπως το XC60 Recharge, το S60 Recharge και άλλα υιοθετούν την κατάληξη “T6” ή “T8”, ανάλογα με τη συνδυασμένη ισχύ. Αυτή η ονομασία χρησιμοποιούνταν προηγουμένως για τα βενζινοκίνητα μοντέλα, αλλά επαναπροσδιορίζεται καθώς η Volvo μεταβαίνει σε μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα έως το 2030.

Εκτός από τα ονόματα, υπάρχουν και αναβαθμίσεις στα EX40 και EC40

Η Volvo δίνει στα πρόσφατα μετονομασμένα EX40 και EC40 περισσότερη δύναμη καθώς στις εκδόσεις με τους δύο κινητήρες υπάρχει πλέον ένα προαιρετικό πακέτο λογισμικού επιδόσεων το οποίο ξεκλειδώνει 34 ίππους, εκτινάσσοντας την συνολική απόδοση στους 441 ίππους. Αυτή η πρόσθετη ισχύς επιτρέπει “ταχύτερη επιτάχυνση”, αν και δεν έχει δοθεί ακόμη ακριβής αριθμός. Οι κανονικές εκδόσεις με διπλό κινητήρα χρειάζονται 4,7 δευτερόλεπτα για το 0-100χλμ./ώρα.

Και οι βενζινοκίνητες επιλογές βελτιώθηκαν

Η Volvo δεν παραμελεί τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης. Τα XC60 και XC90 αποκτούν έναν καλύτερο ήπιο υβριδικό κινητήρα B5 που λειτουργεί καθαρότερα. Το μικρότερο από τα δύο SUV καταναλώνει πλέον περίπου τέσσερα τοις εκατό λιγότερα καύσιμα, ενώ οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί κατά το ίδιο ποσοστό. Το μεγαλύτερο μοντέλο εξοικονομεί περίπου δύο τοις εκατό χάρη σε έναν πιο αποδοτικό κύκλο καύσης του κινητήρα.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Τζο Χαρτ “κρεμάει τα γάντια του” (video)
Επόμενο άρθροΜόνος του και οι …τρεις τους