Σε διάρκειας τριών ημερών προειδοποιητική απεργία κάλεσε τα μέλη της στις τεχνικές υπηρεσίες της Lufthansa η συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di, από αύριο έως και την Παρασκευή. Το συνδικάτο διαβεβαιώνει πάντως ότι δεν θα επηρεαστεί το πτητικό πρόγραμμα της εταιρίας.

Στη νέα κινητοποίηση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευόμενοι στις Lufthansa Technik, Lufthansa Aviation Training και Lufthansa Technical Training, ενώ οι εργαζόμενοι στις Lufthansa Technik Logistik και Lufthansa Logistik Services θα συμμετάσχουν σε στάσεις εργασίας σε διαφορετικές ώρες κατά περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωσή της η Ver.di υποστηρίζει ότι η κινητοποίηση δεν θα επηρεάσει αυτή τη φορά τις επιβατικές πτήσεις. Αντιθέτως, κατά τις τελευταίες δύο απεργίες του προσωπικού εδάφους της Lufthansa ακυρώθηκαν εκατοντάδες επιβατικές και εμπορευματικές πτήσεις από και προς επτά μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας. Η Ver.di. αναφέρει ακόμη ότι στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με την Lufthansa η εταιρία βελτίωσε «μόνο λίγο» την προσφορά της και «μόνο σε δύο τομείς». Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της αεροπορικής εταιρίας Μίχαελ Νίγκερμαν υποστηρίζει ότι η Lufthansa έκανε «ένα μεγάλο βήμα προς την Ver.di» και ότι παρουσίασε «νέα και βελτιωμένη» προσφορά.

Η Ver.di διεκδικεί αύξηση αποδοχών κατά 1,25% και τουλάχιστον κατά 500 ευρώ μηνιαίως για τους περίπου 25.000 εργαζόμενους και «μπόνους πληθωρισμού» ύψους 3.000 ευρώ για το τρέχον έτος. Ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων έχει προγραμματιστεί για τις 13 και 14 Μαρτίου.

Αυτήν την εβδομάδα βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη απεργιακές κινητοποιήσεις στον κλάδο των τοπικών μέσων μαζικής μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τραμ). Τα διαστήματα χωρίς ΜΜΜ διαφέρουν ανά κρατίδιο. Ενδεικτικά, στο Βερολίνο απήργησαν ήδη την Δευτέρα, ενώ θα επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις τους την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε συνεργασία με την οργάνωση «Παρασκευές για το Μέλλον», η οποία διοργανώνει για την 1η Μαρτίου συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυμφώνησε με τους Χόρνετς ο Ποκουσέφσκι
Επόμενο άρθροΗ αποστολή του Βόλου για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ