Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση σε αίθουσα συναυλιών την Παρασκευή στην Μόσχα συνδέονται με «Ουκρανούς εθνικιστές».

Στην ανακοίνωση, η Επιτροπή ανέφερε ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν λάβει μεγάλα ποσά σε μετρητά και κρυπτονομίσματα από την Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουκρανία αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση, την πιο θανατηφόρα στη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια.

Πάνω από 500 φυσίγγια στο σημείο του μακελειού

Οι ένοπλοι που βρίσκονται πίσω από την επίθεση, σύμφωνα με Ρώσους ερευνητές, χρησιμοποίησαν αυτόματα πυροβόλα όπλα Kalashnikov, ενώ πάνω από 500 φυσίγγια εντοπίστηκαν στο σημείο.

Η επίθεση άρχισε λίγο πριν το ροκ συγκρότημα «Picnic» βγει στη σκηνή για μια συναυλία σε μια κατάμεστη αίθουσα 6.200 θεατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι ενδέχεται να βρίσκονταν στο κτίριο που καιγόταν λεπτά προτού η στέγη καταρρεύσει, μετέδωσε το Σάββατο το Baza, επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων, που έλεγξαν το υλικό από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕρρίκος Ντυνάν: Πρωτοποριακή, μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς
Επόμενο άρθροBCL: Ράγκλαντ και Ετσενίκε στην καλύτερη πεντάδα