Η Μπασκόνια επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 95-91 και θα πάει σε ματς τελικού για την τελική κατάταξη του play in τουρνουά κόντρα στην Βίρτους Μπολόνια η οποία γνώρισε βαριά ήττα με 90-75 από το Μιλάνο χωρίς να είναι η ομάδα που έχει δείξει σε όλη την φετινή σεζόν.

Ολίμπια Μιλάνο-Βίρτους Μπολόνια 90-75

Στο Ιταλικό “εμφύλιο” η Βίρτους ήθελε την νίκη για να έχει πιθανότητες να βρεθεί στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Μιλάνου καθώς έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +4 (22-18). Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο, με τον Μίροτιτς να είναι αυτός που έλεγχε το παιχνίδι, κυρίως μέσα από την επίθεση και κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 46-34. Στο δεύτερο ημίχρονο το Μιλάνο συνέχισε από εκεί που το είχε αφήσει, κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση, αλλά η είσοδος για το play in τουρνουά είχε χαθεί με την νίκη της Εφές επί της Φενερμπαχτσέ. Το σκορ της περιόδου έκλεισε στο 73-53 με την ομάδα του Μεσίνα να κάνει ότι θέλει την Βίρτους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Βίρτους δεν είχε καμία λύση κόντρα στην ομάδα του Μιλάνου και γνώρισε την ήττα με 88-71, βάζοντας σε μπελάδες την ομάδα του Μπάνκι, καθώς την έφτασε στις νίκες η Μπασκόνια και στην επόμενη αγωνιστική θα κριθεί μεταξύ των δυο η όγδοη θέση της κανονικής διάρκειας.

 

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπασκόνια 91-94

Στην αναμέτρηση με άρωμα Ισπανίας, η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξένησε την Μπασκόνια στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Euroleague, με τους “Μερένχες” να ξεκινούν την αναμέτρηση με τρομερή όρεξη με 10 πόντους διαφορά και το 27-17. Σε τρομερή κατάσταση βρέθηκε ο Μάριο Χεζόνια που είχε μέχρι εκείνο το σημείο 10 πόντους και 6 ριμπάουντ. Στην δεύτερη περίοδο η Μπασκόνια έκανε την αντεπίθεση της με μπροστάρη τον Μάρκους Χάουαρντ για να μειώσει την διαφορά στους έξι πόντους και το 48-42. Η Μπασκόνια ανέβασε τον ρυθμό της στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με 65-54, με τον Κοστέλο να είναι καταλυτικός για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Με την έναρξη του τελευταίου δεκάλεπτου η “βασίλισσα” έκανε ένα γρήγορο σερί 5-0 για να περάσει εκείνη μπροστά στο σκορ. Η Μπασκόνια ήταν πολύ σκληρή για να πεθάνει και με τον Χάουαρντ να κάνει απίστευτη εμφάνιση πετυχαίνοντας 35 πόντους στην Μαδρίτη και να βάζει την ομάδα του πιο κοντά στην όγδοη θέση που θα κριθεί στο παιχνίδι με την Βίρτους την τελευταία αγωνιστική.

Αναλυτικά οι αγώνες της 33ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 4 Απριλίου

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 86-89
Μονακό – Ζαλγκίρις Κάουνας 69-66
Άλμπα Βερολίνου – Παρτίζαν 83-94
Μπαρτσελόνα – Μακάμπι Τελ Αβίβ 92-89
Βαλένθια – Βιλερμπάν 69-98

Παρασκευή 5 Απριλίου

Φενέρμπαχτσε – Ανατολού Εφές 80-82
Ολίμπια Μιλάνο – Βίρτους Μπολόνια 90-75
Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός 75-82
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 91-95

Δείτε τη βαθμολογία της EuroLeague, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.//ΓΡ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟυκρανία: Τέσσερις νεκροί και περισσότεροι από 20 τραυματίες από ρωσική επίθεση στη Ζαπορίζια
Επόμενο άρθροΠροχωρά η προμήθεια των 35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk για τις Ένοπλες Δυνάμεις