Δύο παιχνίδια για τον 1ο προκριματικό όμιλο του EURO 2024 δίνει αυτή την εβδομάδα η εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών που αντιμετωπίζει την Τετάρτη (28/2, 20:00) τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στην πόλη Καζίν, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, και ακολούθως υποδέχεται τις Βαλκάνιες την Κυριακή (3/3, 17:00) στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης για την 4η αγωνιστική.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προετοιμάζεται στη Θεσσαλονίκη και το «Σπίτι του Χάντμπολ» γι’ αυτές τις δύο αναμετρήσεις. Σε σχέση με τα παιχνίδια του Οκτωβρίου με Κροατία και Ρουμανία, ο προπονητής της εθνικής, Μενέλαος Δανήλος, δεν υπολογίζει στην Κατερίνα Μανιά, η οποία ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Παράλληλα, θα απουσιάσει για προσωπικούς λόγους και η Αθηνά Κωστοπούλου, η οποία είχε κληθεί στη θέση της, όπερ σημαίνει ότι στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού βρίσκεται μόνο μία αριστερόχειρας ίντερ, η Δέσποινα Φράγκου.

Η αποστολή της εθνικής αναχώρησε τα ξημερώματα της Τρίτης (27/2, 04:30) αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη για Ζάγκρεμπ με ενδιάμεση στάση το Βελιγράδι και από εκεί οδικώς για την πόλη Κάζιν που απέχει 150 χιλιόμετρα.

Ο Δανήλος έχει συμπεριλάβει 17 αθλήτριες στην αποστολή, οι οποίες είναι οι: Χατζηπαρασίδου, Κερλίδη, Τσικνάκη, Ζενέλι, Σεβδίλη, Σαμολαδά (ΠΑΟΚ), Μ. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου, Φράγκου, Στουγιαννίδου (Νέα Ιωνία), Ανδρίτσου, Αμβροσιάδου (Αναγέννηση Άρτας), Θεοδοσοπούλου, Αργυροπούλου (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Μ. Κουκμίση (Πανόραμα), Καραμάνου (ΓΑΣ Καματερού) και Ζυγούρα (Νέκαρσουλμ/Γερμανία).

Υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα και Βοσνία/Ερζεγοβίνη αναμετρήθηκαν τον Νοέμβριο του 2022, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023. Και τα δύο ματς πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Καζίν, με την ελληνική ομάδα να πανηγυρίζει την πρόκριση, καθώς επικράτησε 23-21 στην πρώτη αναμέτρηση, ενώ ηττήθηκε 22-21 στον αγώνα ρεβάνς.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ ενόψει των αγώνων με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, ο προπονητής της εθνικής γυναικών, Μενέλαος Δανήλος, τόνισε: «Ετοιμαζόμαστε για τα παιχνίδια με τη Βοσνία, στα οποία θα ζητήσουμε την πρώτη νίκη της ιστορίας μας σε όμιλο προκριματικών EURO. Θα αντιμετωπίσουμε τα ματς σαν να είναι παιχνίδια πλέι οφ με στόχο να κατακτήσουμε την 3η θέση του ομίλου για να συνεχίσουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Αυτό είναι το βασικότερο για εμάς, γιατί χωρίς την 3η θέση δεν θα έχουν σημασία τα αποτελέσματα και οι διαφορές στους αγώνες με Κροατία και Ρουμανία που θα ολοκληρώσουν τον όμιλο. Η Βοσνία είναι ομάδα στα μέτρα μας, στα δικά μας δεδομένα και γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας».//Α.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι ΗΠΑ «ελπίζουν» πως θα κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας την επόμενη εβδομάδα
Επόμενο άρθροΤο νέο Segway AT5 ήρθε και ανακοινώθηκε η τιμή του