Ευθύνες συγκάλυψης από την κυβέρνηση της τραγωδίας των Τεμπών καταλόγισε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY.

«Όταν συμφωνεί η τριμελής επιτροπή εμπειρογνωμόνων ότι αν είχε εγκατασταθεί η τηλεδιοίκηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο, οι άνθρωποι αυτοί θα ζούσαν, όταν η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία -που ερεύνησε το θέμα γιατί η Ευρώπη διέθεσε 54 εκατ. ευρώ για το έργο – προσδιορίζει ποιοι φταίνε που δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση, ρωτώ: γιατί δεν κάναμε προανακριτική επιτροπή μόνο για αυτό το θέμα αλλά ξεκίνησε μία κουβέντα σε βάθος 30 χρόνων για να διαχυθούν οι ευθύνες σε διαχρονικές παθογένειες και να μην πληρώσουν τα ‘γαλάζια’ παιδιά και ο κ. Καραμανλής;» ήταν τα ερωτήματα που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το νομοσχέδιο που αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος και φέρνει νόμο ο οποίος θεσμοθετεί το εξής παράδοξο: ένα fund και ένα μη κρατικό πανεπιστήμιο της Κύπρου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα ιδρύσουν μη κερδοσκοπικό παράρτημα στην Ελλάδα. Δηλαδή δύο κερδοσκοπικοί φορείς θα κάνουν ένα μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο; Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Πιερρακάκης;»

Συμπλήρωσε ακόμη πώς έρχονται επιχειρηματίες και παίρνουν ένα ΙΕΚ 250 εκατ. ευρώ, αγοράζουν εκτάσεις και προετοιμάζονται για τις επενδύσεις τους και μετά έρχεται ένας νόμος που κουμπώνει στις αγορές που έγιναν πριν από κάποιους μήνες, πρόκειται για διευθέτηση συμφερόντων. «Το λέω ωμά. Και το ΠΑΣΟΚ δεν συνυπογράφει διευθετήσεις συμφερόντων από το Μέγαρο Μαξίμου» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Εξήγησε τη θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η οποία έχει στόχο «ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο -αν υπάρχουν άρθρα που υπηρετούν αυτόν τον στόχο θα τα ψηφίσουμε-, και μη κρατικά μη κερδοσκοπικά σύννομα με το Σύνταγμα και όχι με αντισυνταγματικά παιχνίδια και τερτίπια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απάντησε στην κριτική που επιχειρούν τα κυβερνητικά στελέχη για ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τη στείρα αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ . «Το πρόβλημα όμως για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ αλλά προσέρχεται στη Βουλή με προτάσεις. Ορίστε το πρόγραμμά μου για την τριτοβάθμια παιδεία» είπε δίνοντας γραπτώς την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που εδράζεται στο σκανδιναβικό παράδειγμα.

«Η Νέα Δημοκρατία κάνει αυτήν τη στιγμή έναν τεράστιο πόλεμο στο ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να το ταυτίσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι θεωρεί ότι αν ανέβει το ΠΑΣΟΚ και καταλάβει ο κόσμος ότι πια έχει έναν αντίπαλο με πρόγραμμα και σύγχρονο πολιτικό προσωπικό και όχι προσωπικό που λέει ό,τι να ‘ναι και επιστρατεύει λαϊκισμούς, τότε θα είναι ραγδαία η πτώση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί θα υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κληθείς να σχολιάσει τη θεσμοθέτηση των απογευματινών χειρουργείων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι «είμαστε υπέρ του ολοήμερου χειρουργείου και αυτό προϋποθέτει προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτό που δεν θέλουμε, είναι να ακυρώνονται τα πρωινά χειρουργεία, που είναι δωρεάν, για να γίνονται τα απογευματινά. Και φοβόμαστε ότι -όπως είχε πει ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ- θα εφαρμόσει τον θεσμό, θα αποτύχει στην πράξη με τις ελλείψεις προσωπικού και θα καταφύγουν στη λύση ‘ας φέρουμε ιδιώτες στο δημόσιο νοσοκομείο’. Διαφωνούμε».

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την υποβάθμιση του κράτους δικαίου. «Πριν αποκαλύψω το σκάνδαλο των υποκλοπών, η ΕΥΠ παρακολουθούσε στην Ελλάδα 22.000 άτομα τον χρόνο. Μετά τις αποκαλύψεις, παρακολουθεί 11.000 άτομα. Αυτή είναι η πραγματικότητα στη χώρα μας. Και για αυτό πρέπει να απαντήσει και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης» τόνισε.

«Υπάρχει σοβαρό ζήτημα κράτους δικαίου και διάκρισης εξουσιών στη χώρα μας και πρέπει να το πούμε με ευθύτητα. Το λέμε εμείς, το λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης. Όταν έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τις υποκλοπές και δεν έχει κληθεί μάρτυρας ο πρωταγωνιστής, ο κ. Δημητριάδης, τι συζητάμε σήμερα; Τα ίδια συμβαίνουν σε πάρα πολλά ζητήματα. Μόνο όταν πλήττεται η εξουσία του κ. Μητσοτάκη ξαφνικά στεγανοποιείται το Μέγαρο Μαξίμου» συμπλήρωσε

«Το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη με θέσεις και προτάσεις και όσο δυναμώνει, τόσο η Νέα Δημοκρατία θα αποκτά έναν ισχυρό και αξιόμαχο αντίπαλο» προσδιόρισε ως επίδικο της κάλπης των ευρωεκλογών.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαρίσι 2024: Χωρίς κλιματισμό τα δωμάτια των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό
Επόμενο άρθροΔύο νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο