Ανεστάλησαν, εξαιτίας φόβων για νέα κατάρρευση, οι περισσότερες προσπάθειες διάσωσης σε χρυσωρυχείο της περιφέρειας Αμούρ στη ρωσική Άπω Ανατολή, όπου έχουν εγκλωβιστεί 13 εργάτες έπειτα από κατάρρευση βράχου, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το χρυσωρυχείο αυτό, που ονομάζεται «Pionnier», βρίσκεται σε μια σχετικά απομακρυσμένη περιοχή στο ανατολικό άκρο της Ρωσίας και είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρίσκεται στην περιφέρεια Αμούρ, η οποία συνορεύει με την Κίνα και είναι σε απόσταση περίπου 5.300 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.

Σε ανακοίνωσή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών αναφέρει ότι «συνεργεία θα εξετάσουν τα υδάτινα αποθέματα που εντοπίστηκαν στον πάτο τεσσάρων πηγαδιών».

«Αυτό θα μας επιτρέψει να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το βάθος του χρυσωρυχείου και να λάβουμε απόφαση για περαιτέρω εργασίες», προστίθεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι το χρυσωρυχείο είχε προφανώς πλημμυρίσει.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 18 Μαρτίου και είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό αυτών των 13 εργατών. που ειδικεύονται στη διάνοιξη σηράγγων. σε βάθος περίπου 125 μέτρων.

Τα ατυχήματα σε ορυχεία στη Ρωσία είναι συχνά και πολλές φορές συνδέονται με τη χαλαρή εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας, την κακή διαχείριση, τη διαφθορά ή τον παρωχημένο εξοπλισμό.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Χάρης Γρηγορόπουλος απαντά για την απομάκρυνση Πολυδερόπουλου – Κατσαφάδου από την παράσταση που συμμετέχει
Επόμενο άρθροΈγκαιρη πληρωμή των τακτικών εφημεριών στο Αχιλλοπούλειο