Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η συντήρηση των πορτρέτων των εκλιπόντων διατελεσάντων Δημάρχων από το 1899 έως σήμερα, τα οποία στα μέσα Σεπτεμβρίου άγνωστοι είχαν βανδαλίσει με μαύρο σπρέι. Σύμφωνα με το δήμο Καρδίτσας “την επίθεση των βανδάλων υπέστησαν τα πορτραίτα των αείμνηστων δημάρχων: Αθανάσιου Μπλατσούκα, Βαΐου Τζέλλα, Νικολάου Χαρίτου, Χαραλάμπου Γιούτσικου, Χρήστου Τέγου και Κώστα Παπαλού που ήταν τοποθετημένα σε εσωτερικό χώρο – αίθριο, έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου“.

Την ευθύνη συντήρησης των έργων ανέλαβε ο Καρδιτσιώτης συντηρητής έργων Τ.Ε. Νικολής Δημήτριος. Στο έργο συμμετείχε η επίσης Καρδιτσιώτισσα Δ.Ε. Κουτρουμάνου Πολυξένη. Συντηρήθηκαν στο σύνολο πέντε έργα τέχνης τα οποία και καθαρίστηκαν πλήρως από το μαύρο χρώμα και ήδη επέστρεψαν στη φυσική τους θέση, στο αίθριο του νέου Δημαρχείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δυο πορτραίτα των εκλιπόντων δημάρχων Αθανάσιο Μπλατσούκα, Βάϊου Τζέλλα και Νικολάου Χαρίτου,  φιλοτεχνήθηκαν από τον Δημήτριο Γιολδάση. Τα δύο πιο σύγχρονα έργα φιλοτεχνήθηκαν από τους συμπολίτες ζωγράφους Γιάννη Αντωνόπουλο (πορτραίτο Δημάρχου Χρήστου Τέγου) και Άκη Κοτρώτσιο (πορτραίτο Δημάρχου Κώστα Παπαλού).

Το πορτραίτο του Χαράλαμπου Γιούτσικου που επίσης είχε βανδαλιστεί αποκαταστάθηκε με ευθύνη του δημιουργού του συμπολίτη ζωγράφου Δ. Νούκα ο οποίος έκανε δωρεάν την όλη αποκατάσταση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΛίβερπουλ: Πρόταση στην Παλμέιρας για τον Λουίς Γκιγιέρμε
Επόμενο άρθροΠΑΕ ΑΕΛ: «Εφαλτήριο για τη νίκη»