Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1) στο Μέρσεϊσαϊντ για την 28η αγωνιστική της Premier League και έστειλαν στην κορυφή της βαθμολογίας την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. Έντονες διαμαρτυρίες των “κόκκινων” για πέναλτι στην τελευταία φάση.

Οι κόκκινοι και οι “πολίτες” έχασαν την ευκαιρία να βρίσκονται μόνοι πρώτοι μετά το τέλος του τριημέρου. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει 64 βαθμούς, όσους και η πρωτοπόρος Άρσεναλ που υπερτερεί στο “goal difference” (σ.σ. διαφορά τερμάτων) με +46 έναντι +39. Την ίδια στιγμή, το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα έμεινε στην 3η θέση με 63 πόντους (+35).

Ο αγώνας

Τα πρώτα λεπτά είχαν ρυθμό, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην… κυριαρχία τους στο χορτάρι. Η Λίβερπουλ είχε μία ευκαιρία με τον Μπράντλεϊ στο 14′, αλλά κι ένα -ορθώς- ακυρωθέν γκολ με τον Ντίας στο 19′. Ωστόσο, οι “πολίτες” κατάφεραν να σκοράρουν πρώτοι. Στο 23′ ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Στόουνς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι στην… κομπίνα που στήθηκε και νίκησε τον Κέλεχερ για το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές με τους Σζομποσζλάι (32′) και Ντίας (42′), αλλά δεν βρήκε δίχτυα σε καμία εξ αυτών.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ομάδα του Κλοπ. Ο Έντερσον υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι στο 47′, ανατρέποντας τον Νούνιες. Ο Μακ Άλιστερ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Βραζιλιάνο για το 1-1. Στο 56ο λεπτό ο κίπερ της “σελεσάο” αποχώρησε αναγκαστικά, με τον Ορτέγκα να παίρνει τη θέση του. Στο 63′ ο Σαλάχ έβγαλε μία μαγική μπαλιά στον Ντίας, ο Κολομβιανός βγήκε τετ α τετ αλλά αστόχησε δραματικά. Στο 71′ ο Νούνιες βγήκε φάτσα με το τέρμα σε ένα γύρισμα, αλλά ο Γερμανός πορτιέρε έδιωξε τελευταία στιγμή. Τρία λεπτά αργότερα, ο Φόντεν παραλίγο να σκοράρει… κατά λάθος, εκμεταλλευόμενος ένα κακό διώξιμο του Κέλεχερ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 89′ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν για άλλη μία φορά το γκολ, με τον Ντοκού να βγαίνει απέναντι από τον Κέλεχερ από πλάγιο θέση, να πλασάρει, αλλά η μπάλα να χτυπάει ξανά στο δοκάρι. Η Λίβερπουλ διαμαρτυρήθηκε έντονα για ξεκάθαρο μαρκάρισμα του Ντόκου με τις τάπες στο σώμα του Μακ Άλιστερ στο 90’+9′, όμως ο διαιτητής δεν συγκινήθηκε, με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ.

ΓΚΟΛ: 50′ Μακ Άλιστερ (πεν.) – 23′ Στόουνς

Κίτρινη: – 45’+2′ Ρόντρι, 47′ Έντερσον, 59′ Σίλβα
Κόκκινη:
Δοκάρι: – 74′ Φόντεν, 89′ Ντοκού

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (62′ Ρόμπερτσον), Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Σζομποσζλάι (62′ Σαλάχ), Έντο, Μακ Άλιστερ, Έλιοτ, Νούνιες (76′ Χάκπο), Ντίας

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι, Άκε, Ρόδρι, Στόουνς, Φόντεν, Σίλβα, Ντε Μπρόινε (69′ Κόβατσιτς), Άλβαρες (69′ Ντοκού), Χάαλαντ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Σάββατο 9 Μαρτίου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 2-0
Μπόρνμουθ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-2
Κρίσταλ Πάλας – Λούτον 1-1
Γουλβς – Φούλαμ 2-1
Άρσεναλ – Μπρέντφορντ 2-1

Κυριακή 10 Μαρτίου

Άστον Βίλα – Τότεναμ 0-4
Μπράιτον – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0
Γουέστ Χαμ – Μπέρνλι 2-2
Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1

Δευτέρα 11 Μαρτίου

22:00 Τσέλσι – Νιούκαστλ

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.//Α.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροMotoGP Αγώνας Κατάρ: Ο Pecco Bagnaia κέρδισε την πρώτη μάχη