«Έστησε ο έρωτας χορό με τον ξανθόν Απρίλη κι η φύσις ηύρε την καλή και τη γλυκιά της ώρα» έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός. Η Άνοιξη και ο Απρίλιος στη Βαμβακού και στις πλαγιές του Λακωνικού Πάρνωνα άνθισαν και σας καλούν να απολαύσετε τη φύση σε συνδυασμό με φωτογραφία, λαογραφία και μουσική, περιβαλλοντικά προγράμματα και εικονική πραγματικότητα, ρομποτική και πειράματα, θεατρικό παιχνίδι, messy και clay play, που υλοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς από τη Vamvakou Revival, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέχνη, φύση & παράδοση

Η λαογραφία, η φωτογραφία και η μουσική στήνουν χορό, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου, στη Βαμβακού (06 & 07/04). Φωτογραφίζουμε ιστορίες στα σοκάκια του χωριού και ανακαλύπτουμε βιωματικά τον τόπο μέσα από το φυσικό περιβάλλον και την ιστορία του, την καθημερινότητα των κατοίκων και τις παραδόσεις τους, ενώ ένα διαφορετικό κυνήγι θησαυρού γεμάτο ήχους, μουσική, χορό, τραγούδι και χρώματα σας περιμένει στο χωριό.

Το περιβάλλον που μας «περιβάλλει»

Μέσα από το βιωματικό παιχνίδι, τα παιδιά κατανοούν τον κύκλο της ζωής διαφορετικών εντόμων και κατασκευάζουν ξενοδοχεία, για να προσφέρουν ένα ασφαλές σπίτι στα έντομα του χωριού (13/04), ενώ γινόμαστε μικροί αγρότες (14/04) και εξοικειωνόμαστε με τις καθημερινές εργασίες σε έναν βιολογικό λαχανόκηπο, μαθαίνουμε να χειριζόμαστε ελαφρά εργαλεία, αγγίζουμε τη γη και το χώμα, και φροντίζουμε εποχικές καλλιέργειες.

Το STEAM πήρε τα βουνά στο V.Lab

Η τεχνολογία και οι επιστήμες έχουν την τιμητική τους και τον Απρίλιο στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF). Ένα εργαστήριο ρομποτικής για ηλικίες 5-10 ετών (20/04), όπου τα παιδιά θα αντιμετωπίσουν διαφορετικά προβλήματα, από απλές προκλήσεις έως και προηγμένες αλγοριθμικές προσεγγίσεις, αλλά και ένα επιστημονικό εργαστήριο (21/04) με βασικό υλικό τα αβγά που επιπλέουν, μαλακώνουν, διογκώνονται και συρρικνώνονται, πιέζονται, από διάφορες οπτικές γωνίες εξετάζονται και βοηθούν τους μικρούς πειραματιστές να προσεγγίσουν τις βασικές αρχές της Επιστήμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φύση, ελευθερία, δημιουργικότητα & έκφραση

Η επαφή με τη φύση και τη γη, αλλά και η σύνδεση με τους εαυτούς μας είναι οι βασικοί στόχοι του προγράμματος «Clay Play Stories» (27/04), ενώ η ελευθερία, το παιχνίδι και η δημιουργικότητα συνδυάζονται αρμονικά στο «Σχολείο…Αλλιώς» (28/04). Ξεφυλλίζουμε βιβλία της βιβλιοθήκης του σχολείου της Βαμβακούς και συλλέγουμε εικόνες, ιστορίες, λέξεις για το δικό μας βιβλίο με πηλό, ενώ παίζουμε και διασκεδάζουμε μέχρι τελικής πτώσης στο σχολείο της Βαμβακούς επιλέγοντας ανάμεσα σε διάφορες δραστηριότητες και παιχνίδια για όλους.

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα στον παρακάτω σύνδεσμο: www.vamvakourevival.org/events

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚυψέλη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή στον Γεωργιανό
Επόμενο άρθροΤραυματίστηκε ξανά ο Ρόμπερτσον – www.ertsports.gr